09:07, sob, 20. Apr

FOTO: V Kungoti odprli novozgrajeni most, ki povezuje Kungoto s sosednjo občino Pesnico





V Kungoti so ob Fifoltu odprli za promet novozgrajeni most Gradiška III, ki velja za eno najpomembnejših investicij. Povezuje namreč poleg naselij občine Kungota tudi to občino s sosednjo Pesnico.

Županja občine Kungota Tamara Šnofl je ob odprtju novega mostu, ki je na mestu starega, dotrajanega, da se vsa leta trudijo pri gradnje ključne infrastrukture, predvsem cest in mostov. Most Gradiška III je drugi največji most v občini Kungota. Velja za eno največjih investicij v zadnjem času. Ne nazadnje so uslišali želje domačinov po izgradnji varnega in dovolj velikega mostu. Most je del vpadnice v občino iz sosednje občine, povezuje pa tudi naselja na obeh bregovih reke Pesnice. V zadnjih letih se je stopnja prometa na tej cesti znatno povečala, tako da so bile potrebe po novem mostu še toliko večje.

Projektant in nadzorni inženir mostu Metod Krajnc je povedal, da je bil prejšnji most dotrajan do te mere, da ni več omogočal normalnega prometa, hkrati pa je bil nevaren tudi s tehničnega vidika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.