11:27, pon, 12. Avg

FOTO: V Lovrencu na Pohorju obeležili Lovrenško nedeljo, konec dneva zaključili z glasbo





Včerajšnja Lovrenška nedelja, ki se v Lovrencu na Pohorju tradicionalno obeležuje na god Sv. Lovrenca, je bila tudi letos polna veselja in druženja. Po slovesni maši in “mini” sejmu, kjer so domači in tuji ponudniki predstavili izdelke, se je dogajanje v večernih urah nadaljevalo z druženjem ob živi glasbi zasedbe Kafe Teater, ki so koncertirali na dvorišču okrepčevalnice Urbanc v Lovrencu na Pohorju.

Praznovanje se je začelo s slovesno mašo v cerkvi sv. Lovrenca, kjer so se verniki zbrali, da počastijo god zavetnika kraja. Po maši so se zbrani preselili na trg pred cerkvijo, kjer je potekal “mini” sejem. Na stojnicah so domači ponudniki ponujali lokalne dobrote, ročna dela, izdelke iz medu in domače pijače. Sejem je bil priložnost za nakup izvirnih spominkov in okusnih lokalnih izdelkov ter za podporo domačim obrtnikom.

Vrhunec dneva pa je prišel v večernih urah, ko je v gostišču Urbanc nastopila priljubljena skupina Kafe Teater. Glasbena skupina je znana po svojem edinstvenem žanrskem prepletanju elektropopa in rocka, fantje pa prihajajo iz marirskega in koroskega območja, trije od njih so se šolali na mariborskem konzervatoriju, zdaj pa glasbenih akademijah v Sloveniji in na tujem.

Lovrenška nedelja, ki za domačine pomeni tudi praznovanje Jezernikov dni, je znova dokazala, kako pomembno je ohranjanje tradicije in povezanosti med krajani, ki so tudi letos dokazali, da znajo skupaj praznovati in se zabavati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.