17:59, pon, 22. Jul

FOTO: V Majšperku “so za čevape”





Včeraj se je v Športnem parku Breg odvijal kulinarični dogodek “Smo za čevape”.

Prireditev je organiziralo društvo Smoteater, ki je v preteklih letih organiziralo podoben dogodek, kjer so kuhali bograč, letos pa so se prvič odločili za peko čevapčičev. Kot razlaga predsednica društva, so se za to odločili, saj v teh vročih dneh bolj sedejo čevapčiči kot pa jedi na žlico.

V bistvu je šlo za tekmovanje, pomerilo se je 6 ekip, predstavniki društva Smoteater in Športnega društva Breg, PGD Majšperk in PDG Majšperk Breg ter dve zunanji ekipi. Vsi tekmovalci so ob pričetku dobili 2kg mletega govejega mesa, da so vsi začeli z isto osnovo, potem pa so ekipe po želji dodajale začimbe in tudi drugo meso.

Ekipe so nato imele dve uri časa, da so pripravile zmagovalno maso za čevapčiče, ki so potem bili ocenjeni s strani komisije. Komisijo so sestavljali trije nepristranski člani, ki so ocenjevali pripravo in izdelek po mnogih kriterijih; urejenost delovne površine, čvrstost, barva, oblika, okus in druge. Zmagala pa je kar domača ekipa Smoteater. Na pokušino čevapčičev so prišli tudi navijači posameznih skupin ter seveda krajani, da pa ni zmanjkalo hrane in pijače so za obiskovalce poskrbeli tudi člani organizacijskega društva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.