13:15, čet, 28. Mar

FOTO: V Mariboru 8. Športne igre invalidov





Danes v Mariboru potekajo 8. Športne igre invalidov Maribora, katerih se je udeležilo 295 tekmovalcev iz 18. invalidskih organizacij, ob tem pa tudi veliko število navijačev. Tekmovalci tekmujejo v kar 9. športnih disciplinah.

sportne igre invalidov maribor 2017 (7)

Zbrane sta že nekaj po 9. uri nagovorila predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor Milan Kotnik in župan Andrej Fištravec.

Kot je dejal mariborski župan Andrej Fištravec, je vesel, da so se iger udeležili v tolikšnem številu. Dejal je, da je prav, da tudi invalidi (po)skrbijo za rekreacijo, aktivno preživljanje prostega časa, najpomembnejše pa je druženje, ki ga v tem dnevu zagotovo ne bo manjkalo. Ob tem je opomnil dve pomembni investiciji za invalide. “Prav v tem letu smo skupaj naredili dve veliki pridobitvi, z invalidskimi organizacijami in Svetom invalidov. Obnovili smo društveni dom, na drugi strani pa končno uveljavili brezplačne vozovnice za invalide v mestnem avtobusnem prometu, vključno z žičnico na Pohorje,” je dejal Fištravec.

Predsednik Sveta invalidov Mestne občine Maribor Milan Kotnik, pa je ponosen, da so športne igre invalidov v Mariboru tako dobro sprejete. “Prijavilo se je kar 18 invalidskih društev, ter velikim številom gledalcev. To pomeni, da so te igre dosegle svoj namen. Tukaj se sklepajo prijateljstva, sodelujemo in izmenjujemo različne izkušnje, in kar je najpomembneje, z dobro voljo se da doseči marsikaj,” je dejal Kotnik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.