20:58, sre, 24. Apr

FOTO: V Mariboru ponekod že diši po kostanjih, to so letošnje lokacije stojnic





Kostanji se letos v Mariboru pečejo na treh lokacijah, in sicer Trg Svobode, pokopališče Pobrežje in Glavni trg na avtobusni postaji.

Iz Snage Maribor so sporočili, da za lokacijo na zgornjem platoju tržnice niso prejeli nobene ponudbe. Najemnine so na lokacijah različne, vse od 1.000,00 do 1850,00 evrov.

Za lokacije so prejeli tri ponudbe: “Ponudniki so povpraševali po lokacijah, na katerih so pekli kostanje že v preteklih letih, tako da smo prejeli za vsako lokacijo po eno ponudbo.”

Želeli novo lokacijo, pa ni prišlo nobene ponudbe

Letos med najemniki ni nobenega novega. Je pa lokacija, ki so jo letos želeli dodati ostala nezasedena: “Lokacija, ki smo jo letos želeli dodati, to je zgornji plato tržnice, pred krožiščem s Koroško cesto.” Pogoji za najem so, da mora imeti ponudnik registrirano dejavnost, razpolagati mora z vso potrebno opremo za pečenje.

Po kostanjih bo v Mariboru dišalo več mesecev

Od kdaj do kdaj pa uradno traja prodaja kostanjev v Mariboru? “Na lokaciji na trgu Svobode se je sezona pečenih kostanjev začela že pretekli petek, na glavnem trgu bodo kostanji zadišali ta petek, na Pobreškem pokopališču pa konec meseca. V mestu bodo pečeni kostanji predvidoma do božiča, na Pobrežju pa bo ponudba odvisna od povpraševanja, ki se običajno po 1. novembru zmanjša.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.