20:15, tor, 23. Apr

FOTO: V Mariboru tekmovali najboljši orači





V Mariboru so se ta konec tedna zbrali najboljši slovenski orači in se pomerili na 62. državnem tekmovanju oračev Slovenije in 24. državnem tekmovanju dijakov biotehniških šol v oranju. Prva tekmovanja so se začela že v petek v Novi vasi v Mariboru, v neposredni bližini trgovskega centra Qlandia.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Najboljši slovenski orači so se v petek pomerili v oranju strnišča, v soboto pa še v oranju ledine. Včeraj je potekalo tudi državno tekmovanje žensk v spretnostni vožnji s traktorjem, ki jo je priredila Zveza kmetic Slovenije.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Tekmovanje je spremljalo tudi več dogodkov. Med drugim je na tekmovališču oba dneva potekala razstava kmetijske mehanizacije za alternativno obdelavo tal, na stojnicah pa je bile na ogled ponudba lokalnih kmetij.

Na Osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor, kjer so dogodek v petek dopoldne slovesno odprli, so priredili še okroglo mizo na temo upravljanja s tveganji v kmetijstvu proti škodi po pozebi in neurjih s točo. Na njej so po napovedih sodelovali predstavniki Agencije RS za okolje, Kmetijsko gozdarske zbornice in Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor, kmetijskega ministrstva in ene od avstrijskih zavarovalnic.


Tekmovanje oračev je potekalo v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije skupaj z Biotehniško šolo Maribor, Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor in podjetjem PP – Agro, pokrovitelj državnega tekmovanja oračev Slovenije pa je kmetijsko ministrstvo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.