04:34, sob, 20. Apr

FOTO: V Marjeti gradijo dovozno cesto do Podružnične šole Marjeta





V Marjeti te dni gradijo novo dovozno cesto, ki bo vodila do Podružnične osnovne šole Marjeta. S tem bodo zagotovili učencem varno pot do šole, predvsem pa, da bo lahko tam vozil šolski avtobus.

Izgradnja dovozne ceste do POŠ Marjeta

Cesta bo namenjena prevozu učencev z avtobusom

Obiskali smo gradbišče nove ceste, ki so jo začeli graditi med hišami, tekla pa bo tudi mimo polj vse do podružnične šole v Marjeti. Župan Starš Stanislav Greifoner je poudaril, da bo „ta ulica zagotovila, da bo avtobus lahko pripeljal otroke do šole, tam obrnil in jih seveda tudi odpeljal“.

Cesta bo imela vse vode

Pri cesti, ki jo zdaj gradijo, pa bodo naredili tudi vse komunalne in druge vode. „Ulica je zdaj v izgradnji, vidi se, da bodo vsi potrebni vodi, vključili smo vse izvajalce, od Telekoma, Telemacha, elektra, kanalizacija bo urejena. Kasneje, ko se bo ulica finalizirala, bo ulica taka, kot mora biti. Z zarisom zaradi varnosti zaradi otrok in dovolj široka za dovoz in odvoz avtobusa.“

Odpiranje ponudb za gradnjo šole v teku

Ob tem pa je župan poudaril, da je to korak naprej tudi k izgradnji nove podružnične šole. „Za skeptike, ki govorijo, da nove šole ne bo, lahko še enkrat povem, da šola bo. Zadeve so se začele odvijati, prav tako smo odprli že ponudbe.“ Dejal je, da so ponudbe podali štirje ponudniki za izvedbo del. Sicer o vrednosti ne more govoriti, ker javno naročilo ni zaključeno. Bodo pa v naslednjih 14 dneh opravili krog pogajanj, konec avgusta pa izbrali izvajalca in nato sledi gradnja. Pravi sicer, da sedanja podražitev materialov za gradnjo ne koristi, a vendarle bodo gradili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.