12:45, čet, 25. Apr

FOTO: V PGD Lovrenc na Pohorju blagoslovili novo gasilsko vozilo





V Lovrencu na Pohorju so včeraj uradno in svečano predali novo gasilsko vozilo, ki bo služilo za namene gašenja gozdnih požarov.

Vozilo GCGP-1, ki so ga sicer dobili leta 2020, včeraj pa slovesno predali svojemu namenu, je opremljeno z opremo, primerno za posredovanja ob naslednjih nesrečah: poplave, toča, močan veter, žled, večje količine snega, požari v naravnem okolju, požari v urbanem okolju, pomoč pri reševanju z AED, reševanje ob porušitvi objektov, z višin in iz globin ter ob delovnih nesrečah v gozdu. Z njim so izvozili tudi na intervencijo gašenja požara na Krasu. Kot pravijo se je tam še posebej izkazala njegova funkcionalnost.

Sicer pa je prvo gasilsko vozilo v Sloveniji, ki so ga kupili tudi s pomočjo nepovratnih sredstev razvojnih skladov Evropske unije, del projekta je pokrila Občina Lovrenc na Pohorju, delež pa so morali gasilci pokriti tudi iz lastnih sredstev.

Kot pravijo tamkajšnji gasilci in gasilke je požarna varnost osnovno poslanstvo PGD Lovrenc na Pohorju in s tem gasilskim vozilom bo posredovanje ob požarih in drugih intervencijah hitrejše, varnejše in učinkovitejše. Želimo jim, da bi le teh bilo čim manj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.