17:15, pon, 22. Jul

FOTO: V Preši so priredili poučno čajanko





Včeraj, 3. septembra, so v Preši priredili poučno čajanko.

Čebelarsko društvo Majšperk je že 11. leto zapored priredilo čajanko v sodelovanju s Športnim pohodniškim društvom Preša. Na čajanki želijo obiskovalcem predvsem predstaviti zdravilne značilnosti medu, torej apiterapijo, ter pravilno pitje čaja. Dogodek je otvorila predsednica ČD, Tatjana Vedlin s poučnim govorom o možganih. Vsako leto se želi namreč osredotočiti na drug del telesa in kako si lahko pomagamo z apiterapijo pri boleznih, ki prizadenejo ta organ.

Letos je bilo govora predvsem o možganih, Alzheimerjevi bolezni, Parkinsonovi bolezni, raznih drugih boleznih živčevja in hormonskih motnjah. Po uvodnem delu je sledila pokušina treh zeliščnih čajev, čaj za spomin, za prečiščenje črevesja in pehtranov čaj. Pri tem je Vedlin poudarila, da se čaja z medom ne pije tako, da damo med v čaj, temveč da si damo med na jezik in čez srkamo čaj. Sama je zelo vesela, da se čajanke vsako leto udeleži več ljudi in tako lahko čebelarji širijo svoje znanje o zdravilnih lastnostih medu.

Na čajanki pa je potekala tudi razstava haloških gob, ki so značilne za to območje. Na stojnici so imeli razstavljenih in opredeljenih kar 94 vrst gob. Gobarji so povedali, da je letos pri rasti gob malo nagajala suša, ampak jim je vendarle uspelo nabrati kar precejšnjo zbirko, ki so jo predstavili obiskovalcem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.