15:27, pon, 12. Avg

FOTO: V Radencih se je začel Oratorij





Skupina animatorjev iz Radencev letos že enajstič zapored pripravlja Oratorij, na katerem se bodo otroci lahko družili, učili, zabavali in ustvarjali najlepše spomine. Oratorijski dnevi so se začeli danes, 12. 8. 2024, in bodo trajali do 18. 8. 2024 na župnijskem dvorišču in okolici v Radencih.

Poskrbeli so za varstvo otrok in nepogrešljive sestavine Oratorija, kot so molitev, petje, kateheze, dramske igre, ustvarjalne delavnice, velike igre, izlet in druga posebna doživetja in presenečenja.

Fotoutrinki Oratorija 2023 v Radencih. Vir: Kaja Rihtarič
Fotoutrinki Oratorija 2023 v Radencih. Vir: Kaja Rihtarič

Glavni junak letošnjega Oratorija je prerok Daniel. Daniel je četrti med velikimi preroki Stare zaveze. Odlikoval se je s svojo modrostjo, zvestobo in zaupanjem Bogu tudi v najtežjih preizkušnjah. Spremljali bomo njegov prihod in izobrazbo v izgnanstvu na babilonskem dvoru, njegovo sposobnost razlaganja sanj, preizkušnjo njegovih tovarišev v goreči peči, njegovo modrost in pravičnost. Zadnji dan Oratorija se bomo dotaknili tudi obtožbe, zaradi katere je bil Daniel vržen v levjo jamo. Verjamejo, da bo prerok Daniel v tem poletju nagovoril tako otroke kot tudi animatorje.

Fotoutrinki prejšnjega Oratorija v Radencih. Vir: Kaja Rihtarič
Skupna fotografija udeležencev Oratorija 2023 v Radencih. Vir: Kaja Rihtarič

Počitniške dni otroci izkoristijo za počitek od šolskih obveznosti in predvsem za druženje s sovrstniki. Cilj Oratorija je otrokom ponuditi kvalitetno preživljanje prostega časa, tkanje
novih prijateljskih vezi in povezovanje z Bogom. Program oratorija tako na zanimiv način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo
v družbi. Ključnega pomena pri vsem tem pa je, da se tako otroci kot animatorji naučijo veliko za življenje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.