11:56, čet, 28. Mar

FOTO: V Rušah razstava, za katero se boste morali potopiti





Občina Ruše je v mesecu aprilu 2021 objavila fotografski natečaj za izbor najboljših fotografij, posnetih v občini Ruše. Na natečaju je sodelovalo 11 ljubiteljev fotografiranja, ki so na natečaj poslali skupaj 46 fotografij.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali fotografinja Marija Flis, foto atelje »FOTO M«, magistra likovne umetnosti Kaja Lukač in amaterski fotograf Gregor Salamon so izbrali najboljše 3 fotografije fotografskega natečaja. Ocenjevali so kakovost, izvirnost, izvedbo in ustreznost vsebine glede na razpisano temo natečaja.

1. mesto Žan Kontrec Letni oder, 2021
2. mesto Anita Kirbiš Podivjana Lobnica, 2021
3. mesto Tia Schatz Pot do slapa Šumik, 2020

V želji, da bi zmagovalne fotografije in fotografije, ki so prišle v drugi krog natečaja (11 fotografij) predstavili in razstavili na drugačen način so se Javni zavod Center za mlade Ruše (CEZAM), Občina Ruše, Potapljaško društvo NITRO DIVING in Decathlon povezali ter v ta namen pripravili podvodno razstavo. Razstavljene fotografije si bo mogoče ogledati v bazenu Športnega parka Ruše med 10. decembrom 2021 in 10. januarjem 2022.

Posebnost te razstave je, da se je potrebno za njen ogled potopiti. V ta namen si boste lahko brezplačno izposodili maske pri reševalcih iz vode.

Jan Sredenšek, vodja športnih programov, pravi: »V Športnem parku Ruše si kot vedno želimo biti malo posebni, drugačni in v ta namen smo pripravili tudi to podvodno razstavo, kjer bomo razstavili 11 najboljših fotografij iz fotografskega natečaja, ki ga je pripravila Občina Ruše. Skupaj s partnerji nam je uspelo idejo realizirati in upamo, da si jo bo ogledalo čim več obiskovalcev.«

FOTO: Športni park Ruše

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.