09:16, sob, 20. Apr

FOTO: V Selnici ob Dravi otvorili prenovljeni gasilski dom





Danes popoldan so svojemu namenu slovesno predali prenovljeni in dograjeni gasilski dom Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Selnica ob Dravi.

Danes so ob 120 – letnici PGD Selnica ob Dravi svojemu namenu predali tudi prenovljeni gasilski dom. Po dolgih letih bodo odslej svoje delo lahko opravljali še bolj kakovostno, z boljšo opremo in z večjo površino doma.

“Novi gasilski dom nam bo omogočal boljše pogoje za opravljanje nalog gasilske službe, boljšo varnost gasilcev ob izvozih na intervencijo in boljši čas intervencij,” je povedal danes njihov predsednik Martin Deželak. Objekt je v celoti energetsko obnovljem s tem pa je postal tudi energetsko varčen, kar pomeni, da bodo na ta način zmanjšali stroške ogrevanja. Prenovili so tudi prostore za sestanke, izobraževanja in druženje članov, več bo tudi prostora za vzdrževanje in shranjevanje skupne opreme in orodja.

Gradnja gasilskega doma je potekala več let ter v štirih fazah. Postavili so stene prizidka, vgradili nova montažna dvižna vrata in v nove prostore postavili gasilska vozila. Prav tako je selniški gasilski dom končno dočakal svoj stolp, ki bo služil za operativne vaje in za sušenje mokrih cevi. Po besedah nekdanjega predsednika PGD Selnica ob dravi Igorja Štruca so v celoti zamenjali elektroinštalacije, obdelali stene v dvorani, sejni sobi in majhni pisarni. Pridobili so tudi nove sanitarne prostore.

V spodnjem delu doma so naredili prizidek s štirimi garažami. Zgrajene so nove predelne stene. Tudi operativa je s tem pridobila nove delovne prostore, preselili so garderobo. V garderobnih prostorih je sedaj urejen WC s tušem. Prav tako so pripravljeni prostori za umivanje in sušenje opreme ter kompresorska soba, ki jim bo še posebej služila po končanih intervencijah.

“Ob tej priložnosti se bi rad zahvalil naši občini, ki je imela posluh za naše projekte in nas zmeraj podpirala,” pa je še dodal sedanji predsednik Deželak.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.