11:31, pet, 29. Mar

FOTO: V Slivnici so odigrali tekmovanje v metanju koruze v luknje





V Slivnici so odigrali slovensko tekmovanje v dvojicah cornhole ali metanje koruze v luknje. Za marsikoga neznan šport, ki pa ga v Slivnici pravzaprav poznajo že nekaj let.

Metanje koruze v luknje dejansko pomeni natančno to, kar je v imenu. Tekmovalci imajo vrečke s koruzo, ki jih morajo z določene razdalje vreči ne samo na desko, ampak v luknjo na deski. V zadnjih letih koruzo v vrečki nadomeščajo s plastičnimi kroglicami, princip metanja v luknjo pa ostaja isti. Zmaga posameznik oziroma ekipa, ki vrže več vrečk v luknjo, pri seštevku točk pa veljajo tudi vrečke, ki ostanejo na deski.

V vrečkah je koruza ali pa plastične kroglice
Točke se sešteva, veljajo tako vrečke, ki pasdejo v luknjo, tiste, ki ostanejo na deski, in tiste, ki jih z drugo vrečko potisnejo v luknjo

Andreas Leitinger iz Cornkluba Slivnica je povedal, da so tokrat pripravili drugič pripravili tekmovanje. Lani so imeli med posamezniki, letos pa v dvojicah. Nastopilo je kar 18 ekip. Poudaril je, da je ta igra sedaj v Sloveniji vse bolj popularna. Gre namreč za to, da se jo lahko igra na raznih piknikih kot družabno igro, lahko se pa razvije v pravo tekmovanje in ligo. Ustanavlja se namreč tudi že cornhole zveza.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.