18:02, pon, 22. Jul

FOTO: V Stopercah obeležili Dan šole





Osnovna šola Stoperce je podružnica OŠ Majšperk in v petek, 26. maja, so v Domu krajanov Stoperce že tradicionalno priredili Dan šole.

Sodelovali so otroci drugega, tretjega in četrtega razreda, saj letos niso imeli vpisa v prvi razred. Nastopali so vsi otroci, ki obiskujejo šolo. Ta tradicija v Stopercah traja že več kot 30 let.

Tema letošnjega Dneva šole je bila ljudska glasba in glasbila. Predstavo je napisala učiteljica OŠ Stoperce, Milena Širec, ki nam je povedala, da je snov jemala iz zapisov ljudske literature, med starejšimi občani in starimi starši pa so izvedli tudi anketo o tem, kako oni doživljajo ljudsko glasbo in kaj so oni prepevali, ko so bili mladi. Tudi to so vključili v predstavo.

Otroci so prepevali ljudske pesmi, plesali ljudske plese, ob tem pa občinstvo naučili tudi kaj novega o slovenskem ljudskem izročilu. Poleg otrok so nastopili tudi Prišmentani faloti in skupina Lahterna z glasbenimi vložki.

Za konec sta občinstvo nagovorila tudi župan občine Majšperk, Sašo Kodrič, in ravnatelj OŠ Majšperk, Rajko Jurgec. Župan je sam obiskoval OŠ Stoperce in ob tem poudaril, da majhnosti šole ob tako pestrem programu in naboru talenta, sploh ni bilo čutiti. Oba sta učencem zaželela uspešen zaključek šolskega leta ter brezskrbne in prijetne počitnice. “Kdor poje, zlo ne misli.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.