08:25, pet, 19. Apr

FOTO: V Svetem Andražu so dokončali cesto v Črno goro





Na začetku septembra so v Vitomarcih dokončali lokalno cesto, ki pelje za stavbo občine Svetega Andraža in mimo pokopališča. Gre za t.i. Črno goro, pri kateri niso uredili samo cestišča, ampak tudi oporne zidove, robnike, javno razsvetljavo.

Otvoritev ceste v Črno goro v Vitomarcih. Vir: Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah

V Vitomarcih je bila otvoritev lokalne ceste v organizaciji Vaškega odbora Vitomarci in Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. V sklopu investicije, ki je bila vredna nekaj manj kot 130.000 evrov je bilo rekonstruiranih 550 metrov ceste, urejeni so bili oporni zidovi, robniki, mulde in 14 kandelabrov javne razsvetljave, zaradi česar sta se povezovalca prireditve Petra Kostanjevec in Milan Černel humorno pošalila, da bi lahko t.i. »Črno goro« preimenovali v »Svetlo goro«.

Prerez traku ob otvoritvi ceste v Črno goro v Vitomarcih. Vir: Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Ob otvoritvi so v zaselek konjeniki slavnostno prinesli še zastavo zaselka Črna Gora. Cesto je blagoslovil domač župnik Mirko Krašovec, županja Darja Vudler
Berlak pa je občanom je zaželela varno pot po novi pridobitvi. V sklopu otvoritve je potekalo tudi vsakoletno srečanje vaščanov Vitomarcev, kjer se je druženje ob glasbi, pijači in hrani v »Črni gori« nadaljevalo še v pozno popoldan.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.