21:11, sob, 29. Jun

FOTO: V Vitomarcih učenci na zadnji dan pouka uživali ob sprejemu slovenske bakle in pogovoru z uspešnimi športniki





V Podružnični osnovni šoli v Vitomarcih so imeli učenci zadnji dan pouka še posebej sproščen. Ne samo, da so dobili spričevala, obiskali so jih tudi uspešni športniki iz te občine, nato pa so skupaj še odtekli krog s slovensko baklo.

Množica otrok iz Svetega Andraža v Slovenskih goricah, ki obiskuje POŠ Vitomarci, se je zbrala na igrišču, kjer so pričakali slovensko baklo, ki bo še kratek čas potovala po slovenskih občinah. Pred tem so jim športniki povedali več o o svojih treningih, uspehih in tudi o tem, kako je treba paziti, da ne pride pri športu do poškodb. Če pa že, kako nato okrevati in biti spet aktiven. Izvedeli so veliko o vztrajnosti in povezovanju.

Potem, ko so se zbrali na igrišču, so naredili špalir in pričakali športnike, županjo Darjo Vudler Berlak in nekaj učencev, ki so prav tako športniki. Nosilci bakle so bili prvi v vrsti, sledili so jim drugi.

Za spomin so naredili skupno fotografijo. Vsi skupaj so odtekli še krog po atletski stezi športnega igrišča. Izvedeli so več o slovenski bakli, o jekleni volji, olimpijskih sanjah. Županja jim je namenila nekaj besed, jih pohvalila in poudarila pomen športa, truda, treninga, rekreacije.

Tako so imeli sproščen “športni dan” in hkrati izvedeli več o olimpijskih igrah, kaj te pomenijo športnikom, razmišljali o tem, da se je za uspeh treba tudi potruditi in da si na koncu tudi nagrajen.

Kmalu več v oddaji občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.