03:19, sre, 3. Jul

FOTO: V Vitomarcih so imeli tekmovanje v kuhanju piščančje obare in simbiozo okusov





Ni naključje, da so v Vitomarcih v soboto izvedli tekmovanje v kuhanju piščančje obare. Kraji v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah so namreč znani po piščančjereji, kuharji in kuharice pa prav radi skuhajo kaj dobrega.

Nekaj ekip tako iz društev, vaških skupnosti kot tudi občinska ekipa se je zbralo na ploščadi pod cerkvijo in tekmovanje se je začelo. Običaj je tak, da tekmovanje organizira tista ekipa, ki je prejšnje leto zmagala. Tako je letos organizacijo prevzela ekipa občinskih svetnikov in županja Darja Vudler Berlak, ki nam je povedala, da lahko organizatorji pripravijo tudi kako drugo jed, ne ravno piščančje obare. Zato so se oni odločili, da bodo cvrli piščančja bedra.

Razkrijemo lahko tudi zmagovalce. Na prvem mestu je bila ekipa Društva gospodinj Vitomarci, na drugem mestu Turistično društvo Vitomarci, na tretjem mestu pa Društvo upokojencev Sveti Andraž.

Tekmovalne ekipe so se dobro pripravile. Vsaka od njih je imela svoj recept in nekaj posebnosti, tudi skrivnosti v receptu.Vseh zelišč, ki so jih imeli ob kuhanju, nismo smeli posneti, da ne bi kdo odkril skrivnosti.

Vseeno smo izvedeli, da so se nekateri odločili narediti bolj po tradicionalnem receptu za te kraje, drugi pa so šli v drugo smer. Tako so bile nekatere obare videti pisane, druge pa bolj bele ali kake druge barve. In temu primerno so dajali noter tudi različne sestavine.

V kleti so pripravili tudi simbiozo okusov. Dobro domačo vinsko kapljico, nekaj vrst sirov, olive, različne namaze, od jogurtovega z oljem do domače marmelade, kar je za nekatere lahko kar malce presenetljivo. A vino in marmelada na kruhu ali kar tako še kako dobro pašeta skupaj, le pravo vrsto marmelade in pravo sorto vina je treba skombinirati.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.