21:15, tor, 27. Avg

FOTO: V Vodnem stolpu na ogled razstava slik 12 umetnikov iz različnih delov sveta





V Vodnem stolpu na Lentu so na ogled umetniške slike avtorjev, ki so upodobili vedute Maribora, vsak na svoj način s svojo tehniko in barvami. Med slikami pa se najde tudi kak drug motiv, povezan z Vurberkom.

Umetniki iz več delov sveta so jih ustvarili na likovni koloniji Duplek art, ki jih vodi Rajko Ferk. On je tudi naredil izbor slik. Nedavno pa jih je na odprtju razstave tudi predstavil.

Irena Ferk in Rajko Ferk

Na sami koloniji je sicer sodelovalo 40 umetnikov iz 24 držav, za tokratno razstavo pa je Ferk izbral dela 12 umetnikov. Razstavo je poimenoval “Od Vurberka do Maribora”.

Zanimivo je, da si slikarji izberejo različne tehnike slikanja. Poleg znanih akvarela, akrila, olja se najde tudi drugačne, manj poznane tehnike, npr. slikanje z zemljo na juto.

Tokrat so na razstavi umetniška dela, ki so jih naredili: Maksimiljan Sternad Milč, Zdravko Červ, Snežana Kujundžić, Josip Kujundžić, Alberto Luis Copello, Miran Jordan Jordy, Miran Kotnik – Koči, Mihailo Timčuk, Franc Skerbinek, Josip Toše Primožič, Janja Jozelj Gotlih in Franc Golob.

Na nedavnem odprtju razstave je Rajko Ferk predstavil delo vsakega od sodelujočih avtorjev, hkrati pa tudi povedal nekaj besed o samem avtorju oziroma avtorici, od kod prihaja in kako slika.

Slike so res naslikane v takih tehnikah, da se zdi, kot da so iz različnega časovnega obdobja ali pa, da so na umetnike vplivali slikarski tokovi tako iz preteklosti kot sedanjosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.