11:17, ned, 11. Avg

FOTO: V Vuzenici včeraj praznovali 20. letnico Zveze društev “Invalid”





V Vuzenici so včeraj proslavili 20. obletnico Zveze društev “Invalid”. V okviru dogajanja Vuzeniških dni so organizacijo prevzeli člani Društva gibalno oviranih Invalid, ob podpori Občine Vuzenica.

Zveza Invalid Slovenije letos praznuje 20. obletnico svojega delovanja. V teh dveh desetletjih je organizacija postala ključna podpora za invalide po vsej državi, saj si nenehno prizadeva za enake možnosti, dostopnost in boljšo kakovost življenja za vse svoje člane.

Širok nabor programov

Zveza je skozi leta razvila širok nabor programov, od socialne pomoči in svetovanja do športnih aktivnosti in izobraževanj, s čimer je ustvarila podporno okolje za invalide in njihove družine. Posebno pozornost posveča ozaveščanju javnosti o pravicah in potrebah invalidov ter spodbuja inkluzijo in sprejemanje drugačnosti v širši družbi.

Ob tej pomembni obletnici se Zveza Invalid Slovenije ozira na prehojeno pot in uspehe, ki so jih dosegli skupaj s svojimi člani in podporniki. Obenem pa z optimizmom zre v prihodnost, z namenom nadaljnjega izboljševanja pogojev za invalide ter krepitve sodelovanja z drugimi organizacijami in skupnostmi.

Vse dosežke zadnjih 20 let bo Zveza obeležila z različnimi dogodki in aktivnostmi, ki bodo potekali skozi vse leto 2024.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.