17:55, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: Vandali kandidatki za županjo občine Destrnik ponoči razbili avto





Da bo v Destrniku napeta volilna kampanja, je bilo jasno, a da se bo volilna kampanja prelevila v fizično obračunavanje, pa si ni mislil nihče. Danes ponoči so se neznanci celo znesli nad avtom županske kandidatke Vlaste Tetičkovič Toplak.

Vlasta Tetičkovič Toplak, ki je sedanja direktorica Občinske uprave Destrnik in hkrati tudi kandidatka za županjo občine Destrnik na lokalnih volitvah, nam je povedala, da je njen mož zjutraj, ko se je odpravljal od doma, videl, da je njen avto poškodovan. “Mož je zjutraj pri odhodu videl, da je avto razbit. Vetrobransko okno je bilo razbito, ob avtu je ležala kocka “ nam je povedala Tetičkovič Toplakova in dodala: “Kocko je kasneje vzela policija.”

Razbito vetrobransko steklo osebnega vozila Vlaste Tetičkovič Toplak

Dejala je, da je mož poklical policijo, nato pa odšel v službo, sama je poklicala še soseda. “Ko so prišli, so videli, da je avto tudi porisan, jaz prej v temi nisem videla vsega,” nam je razlagala Tetičkovič Toplakova. Ko je bil eden od policistov v hiši, kjer je pisal zapisnik, so drugi policisti po njenih besedah “pod havbo avtomobila našli še listek z mojega predvolilnega programa, na katerem je oskrunjena družinska slika.”

Pri poškodovanem vozilu je bil tudi list z volilnega programa Vlaste Tetičkovič Toplak, na katerem je družina Tetičkovič Toplakove.

Vlasta Tetičkovič Toplak predvideva, da je do napada oziroma poškodbe vozila prišlo med 22. uro, ko je sama prišla domov, in 5. uro zjutraj, ko se je mož odpravil od doma. Meni, da zvečer še ne, saj je bila še kako uro pokonci in imela prižgano luč. Zaradi dogodka je pretresena in prestrašena, vendar odločena, da še vedno sodeluje v predvolilnem boju kot kandidatka za županjo občine Destrnik, naproša pa vse občane, da naj bodo strpni.

Razbito vetrobransko steklo na osebnem vozilu Vlaste Tetičkovič Toplak

Obrnili smo se tudi na Policijsko upravo Maribor, kamor spada Policijska postaja Ptuj, ki pokriva območje Destrnika. Odgovorili so nam, da so bili policisti PP Ptuj obveščeni o poškodovanju osebnega avtomobila oškodovanke z okolice Ptuja in da v zvezi s kaznivim dejanjem poškodovanja tuje stvari policisti še zbirajo obvestila.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.