21:10, čet, 28. Mar

FOTO: Vandali nad novo zasajena drevesa v Mariboru





Po tem, ko je v preteklem letu lubadar ogrozil drevesa v Mestnem parku in je bilo treba posekati 46 smrek, so bila te dni v parku zasajena prva nova drevesa.

Sodelavci podjetja Nigrad so že posadili prvih 19 mladih iglavcev od skupno 67 mladih dreves, ki bodo nadomestila lani odstranjene smreke. Park je sedaj bogatejši za 9 kavkaških jelk, 7 rdečih borov, dve atlaški cedri in eno himalajsko cedro.

Zasaditev preostalih dreves se bo nadaljevala jeseni, pri tem pa tudi zbiramo donacije zanje; vse, ki bi želeli podariti drevo, vljudno prosimo, da to sporočijo na e-naslov mestna.obcina@maribor.si.

“Ob tem žal ne gre prezreti, da smo te dni zaznali namerno uničevanje mladih dreves, posajenih v sklopu novih ureditev obcestnih zelenic. Nepridipravi so uničili drevesa na območju Mlinske ulice in v predelu Loške ceste. V mestu se vsako leto trudimo posaditi in obogatiti nabor mladih dreves za boljše bivanjske pogoje občanov in zeleno okolje,” so sporočili iz mariborskega holdinga.

Poudarili so, da je pomembno, da ohranjajo in negujejo ter ustrezno načrtujejo zasaditev novih na primernih mestih. “Kljub trudu pri tem pa se v našem mestu žal še vedno pojavljajo različne oblike vandalizma – namernega uničevanja mladega rastja, predvsem mladih dreves – ki nas izredno žalostijo. Drevesa so namreč tukaj za vse nas, da nam dajejo neizmerljive okoljske koristi, lepše in prijetnejše okolje. Nenazadnje tudi predstavljajo odraz kulturne in naravne dediščine našega mesta,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.