22:50, pet, 19. Apr

FOTO: Velik porast cepljenja v Mariboru, množica ljudi se je cepila v Europarku





Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor in nakupovalno središče Europark sta konec tedna organizirala cepljenje za vse zainteresirane obiskovalce štajerskega nakupovalnega središča. Cepljenje je potekalo v nadstropju Europarka, včeraj in danes. Ker je bil odziv ogromen, bodo s cepljenjem nadaljevali.

V roku dveh tednov pričakujejo doseg želene precepljenosti

Govorili smo z Aleksandrom Jusom, pomočnikom direktorja Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki je nad odzivom pozitivno presenečen: “Zares velik interes, beležimo pozitivne rezultate in si želimo, da bi se to nadaljevalo, da bi čim prej dosegli zaželeno precepljenost občanov.”

V preteklih dneh smo v Mariboru beležili cca. 45-odstotno precepljenost. Jus ocenjuje, da bo glede na dinamiko ta teden, ko so v pričetku tedna cepili nekaj več kot 200 ljudi, nato pa se je od četrtka to število močno povišalo, dnevno so cepili več kot 700 oseb, kmalu beležili več kot 50-odstotno preceljenost: “Če bomo nadaljevali s takšno dinamiko, bi lahko v roku 14-ih dneh zabeležili zaželeno precepljenost 60 odstotkov in več.”

Glavna medicinska sestra Petra Kodrič nam je povedala svoja opažanja: “Ljudje imajo veliko vprašanj, zato gre včasih malo počasneje, vse jim razložimo, podamo informacije, tukaj je tudi zdravnik, ki se pogovori z vsakim posameznikom.” Izbirajo lahko med cepivi Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson in AstraZeneca. Cepljenje je bilo predvideno do 13. ure, vendar so ga zaradi izjemnega odziva, podaljšali na popoldan.

Razlogi, zakaj so se odločili za cepljenje, so najrazličnejši. Nekateri zgolj zaradi svojega zdravja, drugi zaradi študijskih obveznosti, prehajanja meja, med vprašanimi pa smo prejeli tudi kar nekaj odgovorov, da si ne želijo plačljivih testiranj, zato so sprejeli odločitev, da se cepijo v upanju, da bo njihov vsakdan nekoliko lažji. Več v posnetku spodaj.

Cepljenje v Europarku se bo glede na zainteresiranost nadaljevalo v prihodnjih dneh in tednih, več informacij bo znanih v pričetku tedna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.