23:10, čet, 28. Mar

FOTO in VIDEO: Na Pohorju zaključili tekme svetovnega pokala v gorskem kolesarjenju





Pohorje je te dni bilo prizorišče svetovnega pokala v gorskem kolesarjenju. Svetovni pokal se je znova vrnil v Maribor, ki je opravičil svoj sloves po dobrih tekmah in odličnem občinstvu. Med ženskami je navdušila Monika Hrastnik, ki je zasedla peto mesto, med moškimi je Jure Žabjek končal med najboljšimi dvajsetimi. 

Ambasadorka dirke Svetovnega pokala v Mariboru in ena izmed favoritinj, Monika Hrastnik nam je po dirki povedala, da ne obžaluje ničesar in da je na progi dala vse od sebe.

Med ženskami je zmago slavila Britanka Tahnee Seagrave, drugo mesto je zasedla aktualna svetovna prvakinja Rachel Atherton, sledile so Avstralka Tracey Hannah ter Francozinja Marine Cabirou.

Med moškimi je Jure Žabjek prav tako dosegel dobro uvrstitev, ki je ni pričakoval. Kot je sam dejal, še nikoli ni dosegel tako dobre uvrstitve s tako visoko štartno številko.

Zmago v moški konkurenci si je privozil Francoz Loic Bruni, trikratni svetovni prvak. Ob močni podpori publike, ki ga je spremljala od štarta do cilja, je Bruni na progi pustil dušo. Dodajal je na hitrosti in v cilju, potem ko je na kvalifikacijah dosegel komaj deveti čas, premagal Dannyja Harta, ki se je že na štartu odločil, da bo šel na vse ali nič, kvalifikacije mu namreč niso prinesle želenega rezultata. Tekmo je končal na drugem mestu, za Brunijem je zaostal za manj kot pol sekunde. Na tretjem mestu je uvodno tekmo svetovnega pokala zaključil Troy Brosnan.

Tekmovalci so o progi in organizaciji vedeli povedati le najbolje, slišati je bilo, da gre za eno bolje pripravljenih prog na prvenstvih. Tekmovalci so po njej drveli tudi z več kot 55 km/h. V želji po zmagi ali pa najboljši uvrstitvi smo pri moških tekmovalcih videli tudi kakšen padec. Je pa vzdušje pod Pohorjem tisto, ki je prepričalo in dalo vedeti, da je Maribor res pravo prizorišče tovrstnih tekem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.