10:11, sob, 20. Apr

FOTO: Vozlišče Pragersko že dobiva novo podobo, zaradi nadaljevanja del se ukinja začasni nivojski prehod





V sklopu ureditev železniške postaje in vozlišča Pragersko intenzivno potekajo dela pri gradnji novega podvoza, pri postajnem poslopju, na tirni infrastrukturi ter vozni mreži, sporočajo iz Direkcije za infrastrukturo.

Železniška postaja Pragersko se že ponaša z novo pridobitvijo, nov podhod za pešce in kolesarje, ki je bil predan v uporabo v mesecu juliju 2022. Prav tako je bil v uporabo predan otočni peron v dolžini 150 m.

V zaključni fazi tudi sanacijska dela na postajnem poslopju

Končana je sanacija objekta signalnovarnostnih naprav, kjer so bili prenovljeni obstoječi prostori ter zgrajen prizidek in garaža. V zaključni fazi so tudi sanacijska dela na postajnem poslopju. Izvedena je nadgradnja približno 70 odstotkov tirov in električne vozne mreže ter postavljenih 80% protihrupnih ograj.

Končno podobo dobiva tudi novi cesti podvoz skozi Pragersko, kjer je v zaključni fazi betoniranje temeljne plošče in sten kesona. Promet skozi podvoz bo pod gradbiščnimi pogoji vzpostavljen predvidoma v začetku junija 2023.

VIR: Direkcija za infrastrukturo

Skladno s terminskim planom bo zaradi nadaljevanja del na tirih in tirnih napravah od 27. marca 2023 naprej ukinjen začasni nivojski prehod v km 574+060. Obvoz bo možen po obstoječih cestah. Zaključek vseh gradbenih del je predviden jeseni 2023, še sporočajo iz direkcije za infrastrukturo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.