06:45, čet, 18. Apr

FOTO: Zakaj je predsednik Pahor v tem božičnem puloverju?





Predsednik RS Borut Pahor je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri je v prav posebnem božičnem puloverju.

Pahor je zapisal, da ne gre kar tako za en božični pulover. Ob podpisu skupnega pisma z monaškim knezom in prijateljem Albertom o podpori trajnostne okoljske akcije mu ga je namreč podaril Ciril Komotar. Ta se je pred dnevi odpravil na pot v Peking, kamor s hibridnim vozilom pelje vzorec triglavskega ledenika. Predsednik Pahor je ob tej priložnosti Komotarju in ekipi zaželel srečno pot.

Vir: Instagram

Pred dnevi smo poročali, da se je Komotar z ekipo odpravil na pot od Slovenije do Pekinga. Gre za misijo Triglavski ledenik v Peking, s katero opozarjajo na skrb za okolje s pomočjo športnikov in športa.

Komotar pa je tudi že objavil na družbenih omrežjih, da  je v manj kot 48 urah Tolija, kot so poimenovali kos Triglavskega ledenika,  v predsedniški palači predstavil predsedniku Slovenije Borutu Pahorju, znotraj zidov kraljeve palače v Monaku pa je stisnil “kepco” princu Albertu, ki je pri MOK-u (Mednarodni olimpijski komite) predsednik sekcije trajnostnega razvoja. “Oba projekt dobro poznata in ga kot ambasadorja tudi podpirata. Izkušnji ostajata z menoj do konca življenja.
Princ Albert je močno in iskreno navezanost na projekt dokazal tudi s sprejemom v zasebnem delu kraljeve palače, kjer se protokolarni (ali kakršnikoli drugi) sprejemi preprosto ne zgodijo. Po zaključku uradnega dela je ostale obveznosti odložil. Klepetala sva še pol ure, med drugim tudi o mojem delu testiranja avtomobilov, o njegovih olimpijskih nastopih, pa tudi o ameriškem naglasu, njegovi mami, Juretu Koširju in še marsičem. Dokončno mi je snelo pisker, ko sem od njega dobil neuradno povabilo na EVER Monaco 2022, kongres trajnostne mobilnosti in obnovljivih virih energije, konec aprila. Predstavil sem mu tudi ekipo, ki skrbi, da bo Toli varno in skrbno dokumentiran prispel v Peking,” je med drugim zapisal Komotar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.