10:46, pet, 21. Jun

FOTO: Zaključna prireditev OŠ Selnica: Potovanje okoli sveta in počastitev dneva državnosti





V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi je danes, 19. junija, potekala zaključna prireditev ob zaključku šolskega leta Osnovne šole Selnica in dneva državnosti.

Dogodek se je v počastitev domovini pričel z recitacijami o lepotah Slovenije in slovensko državno himno, ki so jo zaigrali učenci. Nato so sodelujoči iz vseh prvih osem razredov starše in vso občinstvo navdušili z glasbenimi in plesnimi točkami, ki so prikazovale kulture različnih držav, saj je prireditev nosila naslov “Pot okoli sveta”.

Ideja za tokratno temo je nastala v okviru projekta Erasmus+ ob nedavnem obisku prijateljske srbske osnovne šole v Sremski Kamenici. Izbrane države so bile predstavljene z značilno glasbo in plesom, kar je občinstvo popeljalo na kulturno potovanje po svetu.

Ravnateljica Manja Kokalj je ob skorajšnjem začetku počitnic s ponosom izpostavila uspehe učencev v preteklem šolskem letu, dosežene na najrazličnejših področjih, ter vse dodobra izdelane in izvedene prireditve, vključno s praznovanjem 80. obletnice šolske stavbe. Zaključna prireditev je tako na najlepši način zaokrožila šolsko leto in obeležila dan državnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.