02:18, čet, 25. Apr

FOTO: Zavetišče in Društvo za zaščito živali iščeta psa, ki ga je nekdo izpustil iz živolovke





Društvo za zaščito živali Kočevje prosi vse, ki karkoli vedo o psu, ki ga je najverjetneje nekdo izpustil iz živolovke Zavetišča Meli, da jim to sporoči.

Prav tako tudi, če je kdo videl kakšno osebo, ki je bila v času, ko je bil pes že v živolovki, a do njega še niso prišli fantje iz zavetišča. Psu, ki so ga ljudje opazili v bližini Doma za starostnike, so namreč želeli pomagati, zato so iz Zavetišča Meli, tako pišejo pri društvu, nastavili živolovko. Pes je dejansko prišel. A le v nekaj minutah, ko v bližini ni bilo lastnika bližnje njive, je pes izginil. Sumijo, da ga je nekdo namensko izpustil iz živolovke in to nato zaprl.

Pes v živolovki. Vir: Facebook, Društvo za zaščito živali Kočevje

“Več ljudi nas je prejšnji teden opozorilo, da se na travniku blizu DSO nahaja boječ kuža, ki se ne pusti prijeti,” so iz Društva za zaščito živali Kočevje zapisali na družbenem omrežju Facebook.

“Ljudje, ki jim ni vseeno, so ga hranili in obvestili pristojno zavetišče. V petek dopoldne so iz Zavetišča Meli pripeljali živolovko in jo nastavili. Proti večeru se je pes ujel, zavetišče je bilo obveščeno. G. Klaric, ki ima tam njivo, se je samo za 10 min umaknil. Ko sta prišla fanta iz zavetišča, je bila živolovka prazna, vendar zaprta. A je morda kdo slučajno videl koga v bližini živolovke … okrog 19.30? Po vsej verjetnosti ga je nekdo spustil ven, vendar na tak način mu ne moremo pomagati, najti dom,” so še zapisali.

FOTO: Pes v živolovki. Vir: Facebook, Društvo za zaščito živali Kočevje

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.