15:53, čet, 18. Apr

FOTO: Zgrožena prejemnica paketa: “Otroci so dobili zaprana, rabljena oblačila in obutev”





Na nas se je obrnila bralka S.K., ki je danes v dopoldanskih urah obiskala Rdeči križ Maribor. Bila je ponižana, saj so otroci dobili rabljena, neohranjena oblačila in obutev.

Ko se je vrnila domov je bila zgrožena

Kot nam je dejala S.K. ji enkrat na tri do štiri mesece pripada paket. “Danes sem bila naročena, včeraj sem jih poklicala in jih vprašala, ali bi bilo možno dobiti kakšna oblačila. Ob prevzemu sem dobila nekaj litrov mleka in nekaj kilogramov riža,” opisuje.

Stvari na licu mesta ni pregledala. To je storila, ko se je vrnila domov in bila zgrožena: “Za hčerko so mi dali zimske škornje, sedaj spomladi. Prihodnjo zimo ji zagotovo več ne bodo prav, hkrati pa se vidi obraba. Še slabše je stanje tenisk, ki so jih podarili mojemu sinu. Mislim, da so fotografije dovolj zgovorne.”

Počuti se ponižano

“Oblačila so zaprana, utrgana. Prav takšno je stanje obutve. Poklicala sem jih in jim povedala, kakšne stvari sem prejela, a mi niso verjeli. Dejali so, da ni mogoče. Povedala sem, da bom podala pritožbo,” opisuje S.K., ki sicer poudarja, da je hvaležna, da dobiva pomoč, a je stanje oblačil, ki jih je prejela, zanjo ponižujoče.

“Nimamo veliko, a rada imam, da so otroci čisti in v celih oblačilih. To je sramotno, res sem prizadeta,” nam je šokirana dejala v telefonskem pogovoru. Nekoč je bilo stanje drugačno, saj si se lahko sam odpravil v skladišče in izbral kar potrebuješ. Zaradi trenutnih ukrepov, to ni mogoče, zato dobiš, kar ti pripravijo.

V pogovoru naj bi slišala tudi, ko je občan pripeljal avtosedež in je gospa, ki ga je sprejela, dala na stran zase: “Ko sem ji rekla, če je možno prejeti avtosedež, pa je dejala, da ne, ker morejo stvari v karanteno.”

V zvezi z dogodkom, smo se že obrnili na Rdeči križ Maribor, jih seznanili z očitki naše bralke in jih prosili za njihov komentar. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.