22:27, ned, 28. Jul

FOTO: Znan aktivist po paradi pristal na urgenci, udeleženca pretepla skupina moških





Policisti so na Paradi ponosa obravnavali tudi napade na udeležence parade.

“After party je na urgenci… batine… en naj me še vpraša, zakaj parada…,” je na družbenih omrežjih objavil Renato Volker.

Obrnili smo se tudi na Policijo, da nam sporoči, do koliko napadov naj bi dejansko prišlo in kje naj bi se zgodili ter tudi ali so izsledili domnevne napadalce. Odgovorili so nam, da so policisti danes, 16. 9. 2023, od 15. ure dalje opravljali naloge v zvezi varovanja javnega shoda, ki je potekal na Trgu svobode v Mariboru in bližnjih ulicah.

“Po naši oceni se je shoda udeležilo približno 200 ljudi. Na samem prireditvenem prostoru nismo obravnavali kršitev, smo pa na podlagi prijave v mobilni policijski pisarni, ki smo jo imeli v bližini, obravnavali dve kršitvi javnega reda in miru, ki sta bili v bližnjem gostinskem lokalu. Policisti v tej zvezi zbirajo obvestila in bo po vseh ugotovitvah izveden ustrezen ukrep,” nam je odgovorila mariborska policija.

“Po koncu javnega shoda ob približno 17.55 smo bili obveščeni o dveh primerih, ko je skupina mlajših moških v centru mesta pretepla enega moškega in se razbežala, v drugem primeru pa so moškega zmerjali in vanj metali jajca, do fizičnega napada pa ni prišlo. Policisti v tej zvezi še zbirajo obvestila in izvajajo ukrepe v cilju izsleditve kršiteljev, nakar bo glede na vse ugotovljene okoliščine izveden ustrezen ukrep. Zbiramo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestropnosti po 297. členu Kazenskega zakonika,” so nam odgovorili s PU Maribor in dodali: “Drugih prijav o morebitnih kršitvah do sedaj nismo prejeli, prav tako zaenkrat ni bil nihče pridržan.”

Zapisali so še, da je ena oseba v UKC Maribor, kamor je šla po zdravniško pomoč, vendar stopnja poškodbe v tem trenutku še ni znana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.