03:16, sre, 24. Jul

FOTO: Župan podelil priznanja Lovrenčanom





Danes je župan Občine Lovrenc na Pohorju Joško Manfreda, podelil priznanja in nagrade najzaslužnejšim občanom in občankam, ki pomembno prispevajo (ali so prispevali) k razvoju in prepoznavnosti kraja.

untitled-3119

Desetim občanom in občankam je za njihovo delo in prizadevnost v kraju, podelil priznanja, naziv častnega občana pa je prejel (žal že pokojni) Jože Javornik. Slavnostne seje, s katero so se poslovili tudi od 23. Jezernikovih dnevov, se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Na slovesnosti so obeležili tudi 925 let prve pisne omembe kraja Lovrenc na Pohorju in zaključek Jezernikovih dni.

untitled-3073

Pahor: “Živeti moramo skupaj, strpno in v sožitju”

Predsednik države Borut Pahor se je udeležil slovesnosti ob prazniku Občine Lovrenc na Pohorju, kjer je nagovoril zbrane.

Pahor se je županu Jošku Manfredi, zahvalil za prisrčno vabilo na slovesnost. Pritrdil je županovi zaskrbljenosti, da je lokalnim skupnostim zaupanih vse več dolžnosti, a te niso podprte z zadostnimi sredstvi. Spomnil je na posvet, ki ga je februarja priredil v okviru projekta “Slovenija 2030” in nanj povabil vse slovenske župane in županje – tudi tam so župani največ besed namenili finančnim težavam občin, pa splošnemu družbenemu in gospodarskemu razvoju države. “Na tem posvetu sem povedal, da sem danes drugačnega mnenja, kot sem ga imel ob reformi lokalne samouprave v začetku devetdesetih let glede ustanavljanja velikega števila občin. V času krize gre namreč prav občinam, županom in občinskim svetom zahvala, da smo lahko v času, ko država tega ni zmogla, prevzeli iniciativo razvoja. Na lokalni ravni ste zagotavljali znosnost gospodarskih in socialnih stisk, brez tega bi ta čas teže prebrodili,” je dejal Pahor. Ob tem pa dodal, da gre danes Sloveniji sicer bolje, a da nas morata skrbeti migrantska in varnostna kriza, ki načenjata zaupanje v našo širšo domovino, Evropsko unijo. “Ker nihče ne ve, kaj nam bo prinesla prihodnost, je najpomembneje, da ob vseh razlikah, ki so med nami, negujemo naše medsebojne odnose, s katerimi oblikujemo Slovenijo ne le kot našo državo, temveč tudi kot našo domovino,” je dejal in dodal, da je prav ob takšnih trenutkih še kako pomembno, da živimo skupaj strpno in v sožitju. “Ne vemo, kako se bo oblikovala prihodnost, a ostajamo optimisti. A vendarle moramo spričo zgodovinskih izkušnej, ki jih imamo kot narod, razumeti, da bomo toliko lažje premagali vse preizkušnje, če bomo povezani. Če bomo razklani, tudi elementarna življenjska vprašanja ne bodo enostavno rešljiva,” je govor zaključil Pahor.

Ob tej priložnosti je predsednik Borut Pahor Jošku Manfredi, županu Občine Lovrenc na Pohorju, poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti za zavzetost, ambicioznost in vizijo, ki jo lokalna skupnost vlaga v razvoj za napredek kraja in naše domovine kot celoto.

untitled-3108

untitled-3134

untitled-3092

untitled-3085

untitled-3055

untitled-3067

untitled-3061

untitled-3060

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.