15:08, pet, 19. Apr

FOTO: Župani več občin stopili skupaj za pomembno investicijo





Uredile se bodo kolesarske povezavi ne območju Slovenskih goric.

Danes so župani občin Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Pesnica, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Šentilj in Trnovska vas podpisali Vlogo za neposredno potrditev operacij »Kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice« po štirih različnih sklopih tras.

“Vrednost investicije iz danes podpisane Vloge znaša dobrih 15 milijonov evrov, od tega znaša vrednost investicije za traso Jarenina-Lenart-Zg. Senarska 7,2 milijona evrov. Skladno s časovnim načrtom bo investicija zaključena do junija 2023,” je sporočil župan Pesnice, Gregor Žmak na svojem profilu na družbenem omrežju.

Naložbo sofinancirata Slovenija in Evropska unija

Operacija Kolesarske povezave na območju ORP Slovenske gorice se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne naložbe 4.4 Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KOLESARSKE POVEZAVE NA OBMOČJU ORP SLOVENSKE GORICE
Danes so župani občin Benedikt, Cerkvenjak, Lenart, Pesnica, Sveta…

Objavil/a Gregor Žmak – župan dne Petek, 29. januar 2021

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.