00:39, sob, 20. Apr

Franc Kangler: “Ampak jesen je tu, sončnice bodo zrasle prav na tej njivi. Povejte, kaj mislite, zakaj jih sejem.”





Franc Kangler je na Facebooku objavil kratek video, v katerem je omenil sončnice kot simbol Nove ljudske stranke in prihajočo jesen, v kateri so volitve.

Na začetku posnetka se pripelje po njivi s traktorjem, s katerega izstopi in pozdravi prijatelje na Facebooku. Uvodoma reče, da je suša.

Nato pa: “Odločil sem se, da bom sončnice posadil.” Nato pa je nadaljeval: “Svoboda je. Eni imajo svobodo v Ljubljani, drugi pa radi delamo na slovenski zemlji. Imam pa eno vprašanje za vas, če je že svoboda. Sicer ne smemo dost govorit o politiki.” Nato pa je vprašal: “Kaj mislite, zakaj sejem sončnice? Danes bo dež. V 14 dneh bodo vzklile, bodo ven prišle. Kaj mislite, zakaj sončnice? Sončnice so sicer simbol – ne take svobode, kot jo imamo sedaj, ampak – demokracije pa Nove ljudske stranke. Ampak jesen je tu, sončnice bodo zrasle prav na tej njivi. Povejte, kaj mislite, zakaj jih sejem.”

Same sončnice se sicer praviloma seje marca in  aprila, ne pa julija, tako da si Kangler najverjetneje ne obeta pridelka. Bolj kot to ostaja pri njegovem poudarjanju vprašanja, zakaj seje sončnice, v zraku odgovor, da z omenjanjem sončnic kot simbola Nove ljudske stranke in demokracije napoveduje kandidaturo na lokalnih volitvah, ki bodo prav jeseni. Jesen pa je pravzaprav tudi omenil in pri tem izpostavil, da bodo sončnice zrasle prav na njegovi njivi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.