06:56, čet, 25. Apr

Franc Kangler ne bo kandidiral za župana Maribora





Franc Kangler nam je v telefonskem pogovoru povedal, da se, kljub temu, da se po družbenih omrežjih pojavljajo namigovanja, da bo kandidiral za župana Maribora, v boj ne podaja.

Zaupal nam je, da je njihov kandidat na lokalnih volitvah v Mariboru Željko Vogrin, sam pa bo kandidiral za državnega svetnika. Dodal je še, da je kandidatov v njihovi stranki dovolj, tako da ni potrebe, da se ravno on poda v to tekmo. Namignil nam je, da imajo v mislih tudi žensko kandidatko, če si Željko Vogrin premisli.

Spomnimo …

Leta 2006 je Franc Kangler kandidiral za župana Mestne občine Maribor. V drugem krogu je premagal Gregorja Pivca in bil izvoljen s 54,93 % podpore. Uspeh je ponovil tudi na lokalnih volitvah leta 2010, ko je za las zmagal že v prvem krogu s 50,41 % podpore. Ob koncu leta 2012 je postal glavni povod za najbolj množične proteste v samostojni Sloveniji. Po treh mariborskih vstajah, je z 31. 12. 2012 napovedal svoj odstop kot župan Mestne občine Maribor.

Na nadomestnih županskih volitvah marca 2013 ni nastopil, se je pa znova pojavil na politični sceni na rednih lokalnih volitvah 5. oktobra 2014, kjer se je uvrstil v drugi krog s takrat aktualnim županom Andrejem Fištravcem. V drugem krogu je doživel poraz, saj ga je Fištravec premagal s 74,54 %.

Izgubil v drugem krogu lokalnih volitev

Leta 2016 se je županova lista na kongresu preoblikovala v Novo ljudsko stranko. Pred lokalnimi volitvami 2018 je Kangler prevzel vodenje stranke in jo preimenoval v Listo Franca Kanglerja – Novo ljudsko stranko ter napovedal vnovično kandidaturo za mariborskega župana. V drugem krogu je doživel poraz s strani Saše Arsenoviča, je pa njegova Lista Franca Kanglerja – NLS takrat dobila 10 sedežev, kar je šest več kot doslej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.