03:27, sre, 3. Jul

Franc Pukšič: “10 odstotkov svojega osebnega dohodka bi kot izvoljen evropski poslanec namenil v dobrodelne namene”





Franc Pukšič, kandidat za evropskega poslanca SLS, je včeraj v sporočilu medijem in strankam kandidatov za evropske poslance  poslal javni poziv, ob tem pa se je zavezal, da bo sam, če bo izvoljen za evropskega poslanca, namenil 10 odstotkov svojega osebnega dohodka.

“Dnevno lahko spremljamo, da v Sloveniji živimo ljudje, ki radi pomagamo. Smo solidarni. Ko je treba stopiti skupaj, to znamo. Vsak po svoje, po svojih zmožnostih prispevamo v številnih akcijah, namenjenih tistim, ki živijo na robu. Država ne naredi dovolj, prevečkrat zataji, saj marsikdo kljub trdnemu delu živi na pragu ali pod pragom revščine,” je zapisal v sporočilu ob tem pa dodal svojo zavezo: “Moja osebna odločitev je, da kot kandidat za evropskega poslanca dajem javno zavezo in bom v času trajanja mandata 10 odstotkov svojega osebnega dohodka kot izvoljen evropski poslanec namenil v dobrodelne namene,” je zapisal, ter dodal, da bo denar namenil ljudem, ki so se znašli v najrazličnejših življenjskih stiskah.

Ob tem pa tudi javno pozval kandidate za evropske poslance: “Na tem mestu sprašujem spoštovane kolegice in kolege, ki v Sloveniji kandidirate za evropske poslance, ali ste se tudi vi pripravljeni podpisati pod takšno zavezo? Tudi poslanci v Državnem zboru Republike Slovenije odvajajo del svoje plače, vendar za delovanje političnih strank, na listi katerih so bili izvoljeni. Evropski poslanci, katerih plače in bonitete so bistveno višje, pa lahko del svoje plače namenimo tistim, ki so se znašli v stiski. Prepričan sem, da bodo volivke in volivci cenili takšno pobudo, javno dana obljuba pa bo tudi zaveza, da prihodnjih pet let v Bruslju ne pozabimo na težave, s katerimi se danes srečujemo mnogi Slovenci,” je zapisal.

Pozval je vse kandidate za evropske poslance, da storijo enako

Ob tem je v telefonskem pogovoru za naš medij še dejal: “Med pogovorom z posameznimi ljudmi, ki so nas pričakali ob tej dobrodelni akciji, mi je nekdo dejal, češ ali sem pripravljen, dati eno evropsko plačo za dobrodelne namene, če bom izvoljen za poslanca. Potem sem prišel do ideje, da bi pozval vseh 99 kandidatov za evropske poslance in tisti, ki bodo izvoljeni, da dajo 10 procentov svoje neto plače v ta dobrodelni sklad. Če povzamem je to približno štiristo tisoč evrov v dobrih petih letih. Ni niti to toliko pomembno, pomembno pa je, da bi se v ta dobrodelni sklad pridružil še kdo, med drugim tudi slovenski komisar, ki ima nekajkrat večjo plačo pa še kdo drug od podjetij in tako dalje.”

Želi si, da s skupnimi močmi pomagajo ljudem, ki so se znašli v najrazličnejših življenjskih stiskah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.