21:52, pet, 19. Apr

Francoska vlada napoveduje odposlanca za pravice pripadnikov LGBT+





Francoska vlada želi do konca leta imenovati odposlanca za pravice lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev, je danes sporočila francoska premierka Elisabeth Borne. “Bitka še ni dobljena, čakajo nas še številni koraki,” je opozorila ob 40. obletnici dekriminalizacije homoseksualnosti v Franciji.

V zadnjih letih so bile pravice LGBT+ postavljene pod vprašaj, tudi na evropskih tleh,” je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA opozorila francoska premierka. Kot je dodala, je to nesprejemljivo.

Odposlanec za pravice pripadnikov skupnosti LGBT+ naj bi si na mednarodni ravni prizadeval za dekriminalizacijo homoseksualnosti in transseksualnosti, je napovedala. Deloval bo v okviru ministrstva za evropske in zunanje zadeve in bo zastopal glas Francije ter se zavzemal zlasti za splošno dekriminalizacijo homoseksualnosti in transseksualnosti, poroča portal Franceinfo.

Premierka je spregovorila med obiskom centra LGBT+ v Orleansu ob 40. obletnici dekriminalizacije homoseksualnosti v Franciji ter napovedala sklad v višini treh milijonov evrov za ustanovitev desetih novih centrov LGBT+ in financiranje obstoječih. “Želimo, da bi bila v vsaki francoski regiji vsaj dva centra, v vsakem čezmorskem ozemlju pa vsaj en center,” je dodala.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.