06:57, pet, 29. Mar

Franjo Golob: “Danes je zgodovinski dan za Vuzenico”





Danes je v prostorih Občine Vuzenica potekal podpis dveh pogodb, ki sta izrednega pomena za omenjeno občino. Gre za gradnjo Kulturno-upravnega centra in obnovo ceste Vuzenica-Sv. Vid.

»Gre za zgodovinski dogodek. V čast nam je, da lahko tudi v naši občini gradimo velike projekte. Po velikosti smo sicer majhni, po investicijah pa smo resnično zelo veliki,« je danes dejal župan Vuzenice Franjo Golob.

Gradnja Kulturno-upravnega centra je zagotovo eden največjih projektov v zgodovini

Čeprav se zdi nemogoče, se bodo dela zaključila v letošnjem letu. Izvajalca del, podjetji Kuster Invest in SGP Pokeržnik, bosta z deli pričela že v tem tednu. Obstoječe prostore bodo obnovili in dogradili nove. Celotna vrednost investicija je ocenjena na nekaj manj kot 1,7 milijona evrov, občini je uspelo na razpisu pridobiti pol milijona s strani ministrstva za kulturo, ostala sredstva bodo zagotovili sami.

Nekateri prostori bodo obnovljeni.
Gradnja Kulturno-upravnega centra je zagotovo eden največjih projektov v zgodovini

Golob priznava, da so imeli plan graditi tokom letošnjega in prihodnjega leta, a so zaradi sredstev vezani na rok. Kulturno-upravni center bo združeval številne, z njim bodo društva pridobila nove prostore, tja se bo preselila knjižnica, ki je sedaj na sedežu osnovne šole, urejena bo večnamenska dvorana, preselili se bodo tudi prostori občine. Ti se sedaj nahajajo v prostorih PGD Vuzenica. Za omenjene prostore morajo rešiti etažno lastnino, v kolikor bo se izšlo njim v prid, bodo prostore namenili društvom.

Še v letošnjem letu obnovljena cesta Vuzenica-Sv. Vid

»Gre za dolgo pričakovano željo občank in občanov, predvsem pa vseh tistih, ki gravitirajo na zaselek Sv. Vida, ki ga povezuje državna cesta od Občine Dravograd do Občine Radlje ob Dravi. Kar desetletje smo se trudili, da smo pripravili projekte za prepotrebno sanacijo,« je dejal Golob.

Gre za sanacijo celotnega dela cestišča v dolžini 1,8 kilometra. »Gre za sanacijo celotnega dela cestišča, najprej v prvi fazi. Urejena bo tudi varna pot za pešce, pločnik bo širok 1,20 metra, cesta pa pet metrov,« je še povedal in dodal, da je bilo potrebno sodelovanje občanov, nekateri so zemljišča prodali, zamenjali ali oddali, da bo lahko kmalu urejena cesta, ki si jo občina zagotovo zasluži.

Vrednost investicije brez projektiranja in odkupov zemljišč, znaša cca. 1,1 milijona evra brez DDV. Občina Vuzenica je sklenila dogovor o sofinanciranju z Ministrstvom za infrastrukturo. Tako bodo sofinancirali investicijo v višini 84,4 odstotka, preostanek pa bo občina krila sama.

Več pa si lahko ogledate v petek, 21. maja, v Občinskem informatorju ob 18.30 uri na BKTV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.