13:42, čet, 18. Apr

Furs: Za vsakih 10 dni mora biti nova vloga za povračilo dohodka v primeru karantene ali varstva otrok





V Finančni upravi RS (Furs) so opazili, da nekateri zavezanci ne uveljavljajo pravilno povračila izgubljenega dohodka v primeru karantene ali obveznosti varstva otrok. Ti želijo z eno vlogo pridobiti 500 ali 750 evrov povračila, kar pa ni pravilno, saj se eno vlogo vloži za obdobje 10 dni, če je to daljše, se mora vložiti novo.

FOTO: Pixabay.com

“Če karantena ali obveznost varstva otrok traja več kot 10 dni, se vloži nova vloga, v kateri mora biti razvidno obdobje trajanja varstva. Za na primer obdobje 30 dni obveznosti varstva otrok se vložijo tri vloge,” so danes opozorili v Fursu. Kot so dodali, pa ni pomembno, na koliko otrok se varstvo nanaša. “Višina povračila ni odvisna od števila otrok, temveč od trajanja oz. obdobja varstva,” so izpostavili.

V opisu mora biti razvidno, za katero obdobje se vloga nanaša

V primeru varstva otroka lahko zavezanec v mesecu dni prejme povračilo v višini do 750 evrov, vendar mora biti za vsakih 10 dni varstva vložena nova izjava, v opisu pa mora biti razvidno, na katerih 10 dni varstva se nanaša, denimo od 2. do 11. novembra, 12. do 21. novembra, so navedli primer. Ob tem so opozorili, da odlok vlade o zaprtju vrtcev velja od 26. oktobra naprej, za šolarje pa šele s podaljšanjem počitnic, torej od 2. novembra naprej, oziroma z začetkom pouka na daljavo, to je od 9. novembra dalje. Novoletne počitnice se ne štejejo za višjo silo varstva otrok.

Rok za oddajo vloge je 31. december, so spomnili. Zadnjo tranšo izplačila bo Furs nakazal 10. januarja 2021. Podrobnejše informacije, tudi o tem, da se ta ukrep izključuje z mesečnim temeljnim dohodkom, so objavljene na njihovi spletni strani v posebni novici.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.