00:33, sob, 20. Apr

Gibanje Svoboda: Financiranje Olimpijskega festivala evropske mladine mora zagotoviti resorno ministrstvo





Včeraj smo v oddaji Vzhodna na BK TV z mariborskimi mestnimi svetniki spregovorili tudi o Olimpijskem festivalu evropske mladine. Župan Arsenovič je namreč v oddaji povedal, da od države potrebujejo še dva in pol milijona evrov za organizacijo omenjenega športnega dogodka.

“Olimpijski festival evropske mladine je največji dogodek za mlade športnice in športnike med 14. in 18. letom in poteka pod pokroviteljstvom Evropskih olimpijskih komitejev. Poslanke in poslanci Gibanja Svoboda izvoljeni v mariborskih okrajih ter svetnice in svetniki izvoljeni v Mestni svet MO Maribor, se še kako zavedamo pomena tega tekmovanja, ki ga letos julija organizira Maribor,” so danes sporočilo za medije objavili na spletni strani Gibanja Svoboda.

Kako se je debata o OFEM-u, med svetniki razplamtela v oddaji Vzhodna, si lahko ogledate spodaj.

V Gibanju Svoboda dodajajo še: “Na našo pobudo so namreč pristojna ministrstva, ki jih vodijo ministri iz vrst Gibanja Svoboda, mestu Maribor nemudoma zagotovila sredstva za izgradnjo ogrevalne atletske dvorane na Poljanah, po tem ko bivše vlade teh sredstev niso zagotovile.”

Je OFEM med prioritetami? 

“Svetnice in svetniki Gibanja Svoboda v MO Maribor pa smo v zadnjih dneh presenečeni nad informacijami, da resorno ministrstvo, ki ga vodi minister Han, še ni zagotovilo sredstev za izvedbo samega festivala. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je edino pristojno za financiranje športnih prireditev, zato bo moralo v okviru svojih finančnih zmožnosti in pristojnosti najti tudi sredstva za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine v Mariboru. Pristojni se bodo torej morali odločiti, ali je organizacija te velike mednarodne športne prireditve mladih v Mariboru med prioritetami delovanja ministrstva,” še sporočajo iz Gibanja Svoboda.

Resorno ministrstvo pozivajo, da v najkrajšem možnem času dodeli sredstva

Svoje sporočilo za medije, ki so ga objavili na spletni strani še zaključijo: “V Gibanju Svoboda verjamemo, da bodo Mariborčanke in Mariborčani dobili priložnost, da tudi s podporo sredstev pristojnega ministrstva Evropi in svetu ponovno pokažejo, da so dobri gostitelji velikih športnih prireditev. Pristojno ministrstvo zato pozivamo, da v najkrajšem možnem času odloči o dodelitvi sredstev za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine mestu Maribor.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.