18:22, sob, 6. Jul

Glavni nadzornik holdinga odstopil, a le zaradi tega, da bo začasno vodil Energetiko Maribor





Poročali smo že o tem, da novega direktorja s polnim mandatom Energetika Maribor še nima. Na razpisu namreč nadzorniki niso nobenega od kandidatov prepoznali kot primernega.

Čeprav so formalnim razpisnim pogojem kandidati ustrezali, pa neformalnim niso zadostili, nam je pojasnil predsednik nadzornega sveta Energetike Maribor Damjan Škrinjar, a kaj so ti razlogi, ne želi navesti. Odkar so razrešili Alana Perca konec lanskega leta, je začasno Energetiko Maribor vodil direktor mariborskega holdinga Andrej Rihter. A po neuspelem iskanju direktorja preko razpisa je Rihter sporočil, da je preveč obremenjen, in prosil nadzornike, da imenujejo novega direktorja Energetike Maribor. To je, menda začasno, postal Boris Novak.

Rihter in Novak sodelavca na Pošti Slovenije

Boris Novak je sicer znan slovenski menedžer. Med letoma 2012 je bil 2021 generalni direktor Pošte Slovenije. Kmalu po tem, ko je zapustil omenjen stolček, je našel novo službo, saj je bil imenovan za predsednika nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor (JHMB). Spomnimo, direktor JHMB pa je Andrej Rihter, ki je na Pošti Slovenije deloval v času direktovanja Novaka.

Z nastopom novega delovnega mesta na Energetiki Maribor mora Novak oditi kot glavni nadzornik. To je po naših informacijah storil v minulih dneh. Na Mestno občino Maribor smo naslovili vprašanja, kdo ga bo zamenjal, a točnega odgovora nismo dobili: “Odstopna izjava je bila podana 28. februarja. Nov predsednik bo imenovan, kolikor hitro bo to mogoče. Delo NS med tem poteka nemoteno.”

O ponovnem razpisu na prihodnji seji

V Javnem holdingu Maribor pa so nam pojasnili, da je Novak že nastopil kot direktor v Energetiki Maribor: “Vas seznanjamo, da je Boris Novak 1. 3. 2022 prevzel vodenje Energetike Maribor kot začasni direktor. Pred tem je 28. 2. 2022 podal odstopno izjavo z mesta predsednika nadzornega sveta Javnega holdinga Maribor.”

“O ponovni objavi razpisa za delovno mesto direktorja Energetike Maribor bo njen nadzorni svet razpravljal na prihodnji seji. Imenovanje novega člana nadzornega sveta JHMB pa je v pristojnosti Mestne občine Maribor,” so nam še odgovorili iz holdinga.

Poraja se vprašanje, ali bo na naslednjem razpisu kandidiral tudi Boris Novak ter ali bo on zadostil pogojem nadzornega sveta, tako formalnim kot neformalnim, kakopak.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.