14:17, pet, 26. Jul

Godalni kvartet Feguš s 500. koncertom





Godalni kvartet Feguš, ki deluje od leta 1992, bo danes izvedel svoj 500. koncert. Pod arkadami pri prvem ribniku v Mestnem parku v Mariboru bo na koncertu, ki so ga poimenovali Pod zvezdami, odigral izbrani program klasične glasbe.

feguš kvartet

Koncert na prostem priznanega mariborskega kvarteta bratov Feguš so sprva načrtovali na mariborskem griču Piramida, a so ga zaradi neugodnih vremenskih razmer prestavili v park pod njim, so pojasnili v društvu Subkulturni azil Maribor. Maribor namreč letos obeležuje 850-letnico prve pisne omembe gradu na Piramidi, ki je mestu dal ime.

Godalni kvartet Feguš sestavljajo Filip Feguš in Simon Peter Feguš na violini, Andrej Feguš na violi in Jernej Feguš na violončelu.

Po začetkih šolanja v domačem Mariboru so študij nadaljevali na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu in bili leta 2001 sprejeti na študij komorne glasbe na prestižno zasebno šolo Scuola di Musica di Fiesole v Firencah. Tam so do leta 2007 študirali pod mentorstvom Milana Škampe in Piera Farullija ter Andrea Nannonija.

Pred dvema letoma so zaključili magistrski študij komorne glasbe na Univerzi za glasbo in odrske umetnosti v avstrijskem Gradcu pri Stephanu Goernerju.

Znanje so izpopolnjevali na številnih mednarodnih mojstrskih tečajih pri članih znanih kvartetov. Koncertirali so po Sloveniji, Evropi in ZDA.

Posebno priznanje jim je dalo tudi domače mesto, ki jim je podelilo mestni pečat Maribora ter Glazerjevo listino za dosežke na področju kulture. V Piranu pa so bili nagrajeni za najboljšo izvedbo Tartinijevega dela.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.