17:24, pet, 5. Jul

Golob predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič pozval k odstopu





Po neuradnih informacijah N1 in Dela bi lahko svet Gibanja Svoboda na popoldanskem sestanku govoril tudi o politični usodi Urške Klakočar Zupančič. Golob naj bi jo namreč pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Svet Gibanja Svoboda bo popoldne razpravljal o pripravah na evropske volitve, na katere se stranka podaja prvič. Na dnevnem redu je tudi razprava o aktualnem političnem dogajanju. Pri tem se najbrž ne bodo mogli izogniti razmeram v vladni koaliciji kot tudi pogovoru o kandidatih, ki bi lahko zasedli izpraznjene ministrske stolčke v vladni ekipi.

Nezadovoljen ker ravna po svoje 

Premier in predsednik stranke Robert Golob je med drugim trenutno v iskanju treh ministrov za vodenje resorjev v kvoti lastne stranke. Golob je sicer ob tem v nedavnem intervjuju za STA dopustil tudi možnost pogovorov o manjšanju števila resorjev.

Po neuradnih informacijah N1 in Dela pa bi lahko na svetu govorili tudi o politični usodi predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič. Golob naj bi jo namreč pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.