01:23, pet, 5. Jul

Golob z gospodarstveniki o predlogu zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstvenega varstva





Predsednik vlade Robert Golob se bo danes srečal s predstavniki gospodarskih združenj in organizacij. Po napovedi urada vlade za komuniciranje bodo razpravljali o predlogu zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstvenega varstva. Delodajalci od vlade zahtevajo umik predlaganih zakonskih rešitev, ki bi jih dodatno obremenili.

Srečanja se bo udeležil tudi minister za finance Klemen Boštjančič.

Golob je na nedavnem vrhu gospodarstva napovedal srečanja s predstavniki gospodarstva najmanj enkrat mesečno, na katerih naj bi zaenkrat naslovili dve temi – zmanjšanje administrativnih obremenitev in davčno reformo. Delodajalci so odgovorili, da povabilo sprejemajo z nezaupanjem, saj so bili v zadnjem obdobju prevečkrat izigrani in deležni le dodatnih obremenitev.

Za vnovična pogajanja so vladi postavili nekaj pogojev. Želijo, da do novega leta umakne vsaj dvig davka na dohodek gospodarskih družb, ki ga predvideva zakon o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi, in uvede obvezen solidarnostni prispevek za popoplavno obnovo, ne sprejme rešitev v interventnem zakonu v zdravstvu, ki obremenjujejo delodajalce, in zamakne začetek veljavnosti zakona o čezmejnem opravljanju storitev do obljubljenega sprejema drugačne rešitve.

Med ukrepi iz predloga interventnega zakona v zdravstvu, ki se tičejo delodajalcev, je skrajšanje obdobja prejemanja nadomestila za čas odsotnosti v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja, in sicer tako, da se podaljša obdobje bolniškega nadomestila v breme delodajalca v primeru bolezni ali poškodbe z 20 na 30 dni.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.