13:15, sre, 14. Avg

Google predstavil nove pametne telefone in funkcije umetne inteligence





Ameriški tehnološki velikan Google je predstavil deveto generacijo pametnih telefonov Pixel, ki je od torka uradno na voljo tudi v Sloveniji. Ta bo zajemala tri modele, in sicer osnovni Pixel 9, Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL. V ospredju predstavitve je bila sicer umetna inteligenca Gemini, ki bo med drugim omogočala iskanje po posnetkih zaslona.

Pixel 9 bo imel zaslon z diagonalo 16 centimetrov. Na voljo bo v štirih barvah.

Zmogljivejša različica Pixel Pro bo medtem prvič na voljo v dveh dimenzijah. Kot osnovna različica bo imel zaslon z diagonalno 16 centimetrov, medtem ko bo imel Pro XL 17,3-centimetrski zaslon. Tudi modela Pro bosta na voljo v štirih barvah – črni, barvi porcelana, lešnikovi in barvi rožnatega kremena.

Pixel 9 bo imel 12 gigabajtov (GB) pomnilnika, Pro in Pro XL pa po 16 GB.

Nove telefone bo poganjal najnovejši procesor Tensor G4. Kot poudarjajo pri Googlu, bo ta skupaj z večjimi pomnilniki zmožen poganjati številne nove funkcije, ki jih bo na telefonih Pixel 9 izvajala umetna inteligenca.

Vgrajen digitalni asistent Gemini

Naprave bodo imele vgrajenega digitalnega asistenta Gemini. Uporabniki bodo lahko med drugim posneli fotografijo in s pomočjo Geminija poiskali odgovore na to, kako se lahko reši umirajočo rastlino na okenski polici ali katero jed se lahko pripravi iz sestavin v hladilniku.

Med novostmi je tudi storitev Gemini Live, ki po Googlovih zagotovilih omogoča naraven pogovor s tem digitalnim pomočnikom. Omenjena storitev bo sicer na voljo v okviru naročnine Google One AI Premium, brezplačno enoletno naročnino pa bodo prejeli vsi kupci Pixel 9 Pro telefonov.

V okviru kamere je Google predstavil funkcijo Add Me (Dodaj me). Ta bo omogočala, da se fotografira skupino, zamenja fotografa in naredi še eno fotografijo, Pixel pa bo nato združil obe fotografiji, tako da bodo vsi člani skupine lahko vključeni.

S pomočjo storitve Pixel Studio bodo lahko uporabniki prek besedilnih pozivov s pomočjo generativne umetne inteligence ustvarjali slike.

Poleg novih pametnih telefonov in funkcij umetne inteligence je Google predstavil tudi novo pametno uro Pixel Watch 3. Ta bo tako kot Pixel Pro prvič na voljo v dveh različnih velikostih, in sicer bo imel zaslona s premerom 41 oz. 45 milimetrov. Pixel Watch in Pixel Watch 2 sta imeli namreč zaslone le v velikosti 41 milimetrov.

Večja ura bo imela za 35 odstotkov večjo baterijo, so poudarili pri Googlu, med drugim pa bo prek Pixel Watch 3 mogoče uporabljati Google Zemljevide tudi brez internetne povezave.

Obe velikosti sta na voljo z mat črnim aluminijastim ohišjem s črnim paščkom in loščenim srebrnim aluminijastim ohišjem s paščkom v barvi porcelana.

Predstavili še brezžične slušalke

Med novostmi so pri tehnološkem velikanu iz kalifornijskega Mountain Viewa predstavili še brezžične slušalke Pixel Buds Pro 2. Slušalke bodo s pomočjo umetne inteligence zaznale, kdaj začne uporabniki govoriti in posledično začasno ustavile glasbo ter preklopile v način z okoljskim zvokom. Ko bodo slušalke prepoznale, da je pogovora konec, se bo glasba samodejno nadaljevala, Buds Pro 2 pa bodo preklopile v način za aktivno izločanje hrupa. Slušalke bodo na voljo v štirih barvah.

Pametni telefoni Pixel 9, Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL so od torka na voljo za prednaročilo po ceni od 929, 1129 oz. 1239 evrov. Pixel 9 in Pixel 9 Pro XL na voljo od 22. avgusta, Pixel 9 Pro pa bo na voljo v septembru. Prav tako je od torka naprej mogoče prednaročiti Pixel Watch 3, za manjšo različico bo treba odšteti 399 evrov, za večjo pa 449 evrov. Za slušalke Pixel Buds 2 bo medtem treba odšteti 249 evrov, na voljo pa bodo od 26. septembra.

Vse naprave bodo na voljo pri Googlovih slovenskih ekskluzivnih partnerjih, Telekomu Slovenije in trgovcu Big Bang.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.