13:44, sob, 20. Apr

“Gorela” telovadnica na OŠ Limbuš





Učenci OŠ Rada Robiča Limbuš so morali danes, malo pred poldnevom, nemudoma prenehati s poukom in zapustiti učilnice! Presenetila jih je namreč nujna objava. Ravnatelj Rado Wutej jih je po šolskem radiu obvestil, da je telovadnico zajel požar.

gasilci oš limbuš

Učenci in učitelji so – po navodilih – zapuščali šolo in se zbrali zunaj, na parkirišču ob šolskem igrišču. “Požar je, tukaj, v telovadnici!”, “to je gasilska vaja, da se naučimo, da moramo takoj ven iz šole, če zagori”, “hitro smo šli ven pri prvem izhodu!” S temi in podobnimi besedami so otroci opisovali dogajanje med opazovanjem gasilske vaje, ki so se je tokrat udeležili člani treh prostovoljnih gasilskih društev ter gasilci mariborske poklicne enote.

gasilci in resevalci os limbus

Tako ravnatelj, kot tudi vodja intervencije Branko Mlaker (poveljnik PGD Pekre) sta poudarila, da so se učitelji in učenci dobro odzvali in dokaj hitro izpraznili šolo. Tako so omogočili nemoteno delo gasilcem, ki so sledili precej realnemu scenariju: predvidevali so, da je zagorelo na ostrešju telovadnice, kajti na šoli trenutno obnavljajo streho, zato so v vaji uporabili realno stanje. “Pri servisu naj bi se ponesrečil eden od delavcev na strehi, ker naj bi uporabil odprt ogenj. Pri tem je prišlo do opeklin in požara”, je del scenarija pojasnil Mlaker.

gasilci os limbus 2

Ker se v podobnih realnih primerih mnogokrat zgodi, da se kakšen učenec ali učitelj v strahu ali paniki kam skrije ali zateče, so upoštevali tudi to. Tako so iz šole rešili “poškodovance” ter jim na licu mesta nudili prvo pomoč.

Gasilci so hitro in strokovno opravili svoje delo, se s tem urili za morebitne tovrstne intervencije, učenci in učitelji šole pa so se naučili, kako je treba reagirati. Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

gasilci os limbus snemanje

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.