13:30, tor, 23. Apr

Gorski reševalci našli preminulega planinca, v preteklih dneh v gorah življenje izgubilo pet oseb





Gorski reševalci so davi našli tudi drugega preminulega planinca, ki se je smrtno ponesrečil pri sestopu s Komne. Reševalna akcija sicer še poteka, je za STA povedal Bojan Kos s Policijske uprave Kranj. Minuli konec tedna je v gorskih nesrečah življenje izgubilo pet oseb, od tega dve na Komni, dve pod Triglavom in ena v Kamniško-Savinjskih Alpah.

Kot navaja center za obveščanje, sta v nedeljo zvečer pri sestopu s Komne dve osebi padli čez prepadne stene

Reševalci iz gorskih reševalnih služb Bohinj, Radovljica in Tržič so v nočni iskalno-reševalni akciji našli enega preminulega človeka, v jutranjih urah pa so s pomočjo drona locirali tudi drugega preminulega človeka. Kot je za STA povedal Kos, so drugega preminulega planinca reševalci že dosegli, akcija pa še poteka.

V soboto je v gorski nesreči na območju Kamniškega sedla umrl 37-letni hrvaški planinec, ki mu je na strmem pobočju v Bosovi grapi zdrsnilo in je zgrmel več kot 300 metrov v globino. Vzpenjal se je v skupini še osmih planincev s Hrvaške, nobeden od ostalih v dogodku ni bil poškodovan.

V dveh nepovezanih nesrečah, a na približno enakem mestu na območju Malega Triglava, sta v nedeljo dopoldne v razmaku ene ure umrla dva gornika. Eden je bil državljan Slovenije, drugi pa tuji državljan.

vir: sta, slika je simbolična

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.