10:21, pet, 19. Apr

Gostilna Pri treh ribnikih ostaja zaprta, postavili bi začasno prikolico s ponudbo napitkov





V začetku letošnjega februarja je presenetila vest, da se zapira gostilna Pri treh ribnikih, le mesec kasneje so ponovno najavili odprtje, a zaradi pomanjkanja kadra niso uspeli zagotoviti ponovnega obratovanja, kakor so načrtovali ob zaprtju pomladi letos. Objekt je sicer kupila Družba Mestne nepremičnine v lasti Mestne občine Maribor , najemnik ostajajo Terme Maribor.

In po tem, ko so za nakup odšteli več sto tisoč evrov, kot kaže še vsaj leto dni, gostilna ne bo obratovala. Med tem pa na Mestnih nepremičninah razmišljajo o postavitvi prikolice s pijačo v neposredni bližini.

Pogodba ni bila prekinjena, bi lahko storili kaj več?

Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin d.o.o., nam je ob tem dejal: “Vzrok za zaprtje pomladi letos je najemnik pojasnil kot posledico epidemije Covid-19, izpada prihodkov in velikega pomanjkanja kadra.” Pogodba s Termami Maribor je sicer sklenjena do junija 2023 in ni bila prekinjena. Šmigoc ob tem pojasni, da je bila v celoti plačana vnaprej, pogodbena določila pa najemodajalcu ne omogočajo enostranske prekinitve zaradi zaprtja objekta.

Tako so se, kot kaže, v Mestnih nepremičninah sprijaznili s tem, da dobivajo najemnino, čeprav je bistvenega pomena, da je objekt trenutno brez vsebine. Postopek iskanja novega najemnika še ni stekel, v Mestnih nepremičninah načrtujejo, da bo razpis objavljen še letos.

Pol milijona za objekt, postavili pa bi začasno prikolico

Zanimalo nas je, kaj lahko Mariborčani v prihodnjih mesecih pričakujejo. “Glede na zadnje informacije najemnika, da ne bo odprl objekta in njegovega načelnega soglasja, da lahko uredimo neko začasno nadomestno ponudbo v neposredni bližini objekta (na platoju), iščemo opcije za začasno postavitev gostinske prikolice s ponudbo toplih napitkov ipd…,” odgovori.

Po besedah Šmigoca bo gostilna najbrž zaprta vse do izteka najemnega razmerja z obstoječim najemnikom. V zadnjih mesecih so sicer zamenjali strešno kritino ter preplastili vse navezovalne poti na promenado in uredili okolico.

Spomnimo..

Družba Mestne nepremičnine v lasti Mestne občine Maribor je junija 2020 s Termami Maribor podpisala prodajno pogodbo za objekt Pri treh ribnikih v Mestnem parku. Mariborska občina je tako preko Mestnih nepremičnin postala lastnik objekta gostilne Pri treh ribnikih pa tudi skladišča in pomožnih objektov ter pripadajočih zemljišč v skupni izmeri 3924 kvadratnih metrov. Del pogodbe je bilo tudi stanovanje v manjšem sosednjem objektu.

Za našteto so Mestne nepremičnine odštele pol milijon evrov. Dogovorjeno je bilo, da bodo Terme Maribor po prodaji objekta v njem še naprej izvajale enako gostinsko dejavnost kot doslej, saj so z Mestnimi nepremičninami sklenile najemno pogodbo za 36 mesecev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.