15:37, pet, 29. Mar

Gostilna zaradi neupoštevanja ukrepov dobila več tisočakov kazni





Inšpektorat za okolje in prostor je v tednu od 22. do 29. novembra opravil 445 nadzorov izpolnjevanja ukrepov za preprečevanje in obvladovanje okužb z boleznijo COVID-19. 372 pregledov se je nanašalo na preverjanje nošenja mask, 52 na področje omejitev zbiranja ljudi ter 141 na področje preverjanja razkužil.

Opravljenih je bilo tudi 444 nadzorov izpolnjevanja pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran) pregledanih je bilo 2652 oseb.

Izdan je bil en plačilni nalog v višini 4 tisoč evrov v gostinski dejavnosti

V inšpekcijskem nadzoru lokala v Občini Ig je inšpektorica Inšpektorata za okolje in prostor ugotovila kršitev določil Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemija COVID 19, Zakona o nalezljivih boleznih ter Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z boleznijo COVID-19. Gosti so v lokal vstopali in hodili na stanišče brez mask.

Zavezanci pri nobenem niso preverili izpolnjevanja PCT pogoja. Inšpektorica je zavezancem odredila takojšnje izpolnjevanje predpisanih ukrepov ter izdala plačilni nalog za globo, ki jo bo moral zavezanec poravnati v celoti.

Po Zakonu o inšpekcijskem nadzoru so inšpektorji zavezancem izdali 19 opozoril:

  • eno v gradbeništvu, ker ni bilo obvestila o izpolnjevanju pogoja PCT za stranke in zaposlene,
  • šest v trgovski dejavnosti, ker niso imeli obvestil o izpolnjevanju pogoja PCT za zaposlene oziroma za stranke, niso vodili evidenc o samotestiranju in niso preverjali pogoja PCT,
  • osem v industriji, ker niso bila nameščena opozorila za zaposlene in stranke v zvezi z zagotavljanjem pogoja PCT oziroma nošnjo maske,
  • dve v javnih stavbah, ker niso preverjali pogoja PCT za stranke oziroma zaposlene,
    eno gostinstvu: ker zaposlena ni imela dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT in
    eno v večstanovanjskih stavbah, ker niso imeli razkužila za roke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.