08:35, sob, 20. Apr

Gostinci čistijo prostore, sestavljajo ekipe in nestrpno čakajo dan, ko bodo ponovno sprejeli svoje stranke





Gostilne so bile primorane oktobra lani zapreti svoja vrata. Številni gostinci so se odločili, da pijačo ponujajo na prevzemnih mestih, gostje pa so to skozi čas dobro sprejeli. Številni so pričeli s pripravami na ponovno odprtje, čistijo prostore, sestavljajo ekipe in nestrpno čakajo dan, ko bodo ponovno sprejeli svoje stranke.

Gostinci se veselijo dneva, ko bodo znova postregli svoje stranke, a nikakor ne razumejo trenutnih ukrepov, ki so po mnenju mnogih absurdni. Pretekle dni so pričeli s pripravami na vnovično odprtje. Kdaj bo to še ni znano, a poskušajo biti optimistični.

„Imeli bi večji nadzor, kot ga imajo sedaj“

Jure Jevsenak – Kavarna Luna nam je pokazal svojo teraso in dejal: „Lahko bi naredili pogoje za varno delovanje, na odprtem smo, pa nam ne pustijo delati. To ni logično. Imeli bi večji nadzor, kot imajo sedaj, ko se ljudje zbirajo pri prevzemnih točkah.“ Odločili so se, da ne obratujejo, saj so stroški preveliki. Zaposleni so na čakanju, trudijo se, da bi jih obdržali, saj se zavedajo, da jih potrebujejo.

Z njim se strinja tudi Devana Blakaj – Kavarna Nana, ki je povedala: „Ne razumem, kako se ukrepi sprejemajo. Določene dejavnosti lahko obratujejo, čeprav so noter. Zunaj je možnost okužbe mnogo manjša.“

Hvaležni rednim strankam,ki jih podpirajo

Natakarji pogrešajo bolj pristen stik s svojimi gosti, a so hvaležni za tiste goste, ki jih kljub vsemu podpirajo še naprej. Tadeja Ertl – Moja Kavarna nam je dejala, da je s strani strank dober odziv. „Stalne stranke se redno vračajo, za kar smo zelo veseli, saj nas spodbujajo v teh težkih časih.“

Na razmere so se morali prilagoditi tudi gosti. Eva Hrastar nam je povedala, da sta s prijateljico odpravile na kavo na drugačen način, se pa veselita, da se bodo odprle kavarnice in da bo znova pristen stik med ljudmi.

Želijo si razvajati goste

Blakajeva nam je ob koncu dejala: „Se pripravljamo, sestavljamo osveženo ekipo. Čakamo na trenutek, ko bomo lahko stregli. Želim si, da bi bilo to že včeraj, da bi lahko v tem soncu razvajali naše goste.“ Želi si, da bi jim država odprla in da bi panoga ponovno zaživela in prinesla dodatno veselje med ljudi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.