12:18, sob, 14. Sep

Grozljivo: Na vlaku kar osem ur sedel na tleh





V torek, 13. avgusta, se je bralec Žurnala Matej v družbi številnih slovenskih potnikov v jutranjih urah odpravil na osem ur dolgo pot od madžarske prestolnice proti slovenski.
Zaradi ugodnejše cene – za vozovnico je odštel le 25 evrov v eno smer– se je odločil za tisto brez rezervacije sedeža, navaja Žurnal.

Potnik je ob nakupu vozovnice brez rezervacije sledil navodilom in izbral prosto sedišče, a ga je moral kmalu odstopiti potnici z rezervacijo. Po iskanju novega prostora skozi vagone je ugotovil, da so slovenski vagoni neudobni, zadušljivi in brez klime, zato se je skupaj z drugimi potniki preselil v madžarski klimatizirani vagon. Tam je našel boljše pogoje, a celotna izkušnja vožnje z vlakom je bila dolgotrajna in neudobna. Sprevodnica jih je kljub pomanjkanju prostih mest nagnala nazaj v slovenske vagone, kjer so morali osem ur sedeti na tleh v ozkem koridorju, navaja Žurnal.

Ob prihodu na železniško postajo v Ljubljani je na informacijah povprašal o delnem povračilu kupnine zaradi več kot dvourne zamude vlaka do Budimpešte ter o možnostih pritožbe zaradi neprijetne izkušnje potovanja na tleh.

Sogovornica ga je presenetila z odgovorom, da so svoje delo opravili, saj je prispel na končno destinacijo, pri čemer je pojasnila, da vozovnica brez rezervacije ne zagotavlja sedeža, razen tistega na tleh, še povzema Žurnal.

“V potniškem prometu se zavedamo, da potovanje z vlaki v primeru gneče povzročijo nejevoljo in si vsekakor želimo, da bi ponudili najboljše možnosti za potovanje. V mednarodnem prometu z Madžarsko so žal še vedno v uporabi starejši potniški vagoni z omejeno kapaciteto. Žal nam trenutna prometna situacija in razpoložljive kapacitete ne omogočajo druge možnosti. Vse vlake se glede na pričakovano gnečo ojača toliko, kot je to mogoče,” so na Žurnau odgovorili iz Slovenskih železnic.

Celotno zgodbo in fotografije so na voljo TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.