00:20, tor, 30. Jul

Grozljivo: pes je pogrizel triletno deklico





Na parkirišču tik ob priljubljenem parku Maksimir v Zagrebu je v soboto zjutraj belgijski ovčar napadel triletno deklico. Bil je na povodcu, a ta je bil predolg.

Hrvaški mediji poročajo o grozljivem dogodku, ki se je zgodil v Zagrebu. Med očividci je bil tudi Saša P., ki je med napadom psa parkiral v neposredni bližini. Slovenske novice poročajo, da je ta očividec med prvimi pritekel na pomoč. Ko je z ženo in otrokom stopil iz avta, je družina napadene deklice parkirala v bližini in stopila iz avta. Takoj so začeli kričati, da naj “pusti in izpusti”. Sprva je mislil, da sta starša zakričala na otroka, a že hip za tem videl, da mati drži deklico na tleh, medtem ko skuša oče psu razkleniti čeljust in se trudi, da pes ne bi ponovno ugriznil deklice. Psa so skupaj uspeli odstraniti od deklice. Nato je prišla zdravnica, deklico pa so starši odpeljali v bolnišnico. Očividcu se je naslednji dan javil oče napadene deklice in mu dejal, da ni več v bolnišnici in da nima hudih poškodb.

Mediji še poročajo, da je bil pes sicer privezan na povodcu, a da je bil ta predolg. Pa tudi, da gre za šolanega psa. Policija pa sprva ni imela podatkov o napadu psa na deklico, ugibajo, da mogoče zaradi tega, ker bolnišnica še ni prijavila dogodka. Pojavljajo pa se tudi vprašanja, čemu ob vikendih, ko je v parku Maksimir večje število ljudi, družin in sprehajalcev psov, ni nekoga, ki bi skrbel za red in mir, npr. redarjev ali policistov, ki bi vsaj občasno šli skozi park in po parkirišču ter vzdrževali red.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.